'Frummel' van Staatsloterij wint de Ster Gouden Loeki

'Frummel' van Staatsloterij wint de Ster Gouden Loeki

Vorig artikel Volgend artikel

'Frummel' van Staatsloterij en TBWA\NEBOKO wint de Ster Gouden Loeki. De winnaars ontvingen de prijs in een speciale uitzending van Omroep MAX op NPO 1.

Het is het derde jaar op rij dat Staatsloterij en TBWA\NEBOKO met het gouden beeldje naar huis gaan. Eerder wonnen hun commercials over het hondje Frekkel (2018) en het egeltje Freddie (2019) de reclameprijs. Dit jaar ging katje Frummel er met de winst vandoor.

Zilveren en Bronzen Loeki's

Evenals vorig jaar konden de genomineerde merken en reclamebureaus dit jaar - naast de felbegeerde Gouden Loeki - ook een Zilveren en Bronzen Loeki in de wacht slepen.

De tweede prijs werd verzilverd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport/Eén tegen Eenzaamheid en Open Now Amsterdam met hun commercial 'Buurttuin'. De tv-spot laat zien dat een klein gebaar een groot verschil kan maken.

De Bronzen Loeki ging naar PLUS en Wunderman Thompson met hun kerstcommercial 'Goed eten is samen eten', waarin de hoofdrolspeler, buschauffeur Mo, uiteindelijk aan tafel belandt bij weduwnaar Jacques om daar samen van een diner te genieten.

Ster Gouden Loeki op NPO 1

De uitreiking van de Ster Gouden Loeki was voor het eerst in zes jaar weer op televisie te zien in een feestelijke uitzending van Omroep MAX onder leiding van Carrie ten Napel. De prijzen werden uitgereikt in een sfeervolle studio, met aandacht voor de verhalen achter de reclames.

Ook was er ruimte voor een aantal bijzondere gasten. Zo werd de Ster Gouden Loeki op spectaculaire wijze uitgereikt door Hans Klok, had Sven Kramer een speciale boodschap voor genomineerde Guus én kwam Loeki de Leeuw, waarvan afgelopen maandag bekend werd dat hij gaat terugkeren op tv, ook langs.

Asjemenou?! Bekendste Nederlandse TV-leeuw keer terug

Asjemenou?! Loeki de Leeuw is terug van weggeweest. De bekendste Nederlandse TV-leeuw keert terug op televisie. Dat werd bekend gemaakt door de baas van de STER-reclames in het radioprogramma Jan-Willem Start Op op NPO Radio.

Loeki de Leeuw is voor veel mensen een iconisch figuur. De pop was van 1972 tot 2004 op tv te zien om de reclame van de Ster op te vrolijken in korte filmpjes, die vaak aan het begin en einde van de reclameblokken te zien waren.

Historie Ster Gouden Loeki

In 1995 reikte Ster voor het eerst de Ster Gouden Loeki uit. Sindsdien is er elk jaar een winnaar uitgeroepen. De oud-winnaars van de prijs zijn te bekijken via deze link.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...