Entertainment03.02.2017

Doe iets leuks voor Valentijn – een klein beetje moeite


Valentijnsdag: schrik van elke vrijgezel en net zo goed voor mensen in een relatie. Als je niet samen hebt gezworen om niet te zwichten voor de commerciële druk om iets te doen voor elkaar op deze liefdevolle dag heb je toch een manier nodig om aan te geven dat je geeft om je partner en moet je iets doen. Laten we kijken of we de doorgaans standaard-oplossingen voor dat soort situaties niet met net iets meer…liefde kunnen oplossen.

Het gaat in deze voorbeelden minder om het eindproduct dan om de weg er naar toe, dus als je dit last-minute leest en een snelle oplossing nodig hebt waardoor je er goed van af komt: sorry. Trek maar gewoon de beurs, ga iets heel moois/duurs kopen en hoop dat het overkomt. Dit is voor mensen die hun innerlijke Valentijn even los willen laten. Niet alles hoort makkelijk te zijn en zeker als je Valentijn niet weet wie je bent moet je wel duidelijk maken dat het je menens is. Voor dingen betalen is makkelijk. Iets maken? Dat is andere koek.

Aftellen naar Valentijnsdag.
Aftellen naar Valentijnsdag.

Het écht gepersonaliseerde dingetje

Je kent het wel: een mok, poster, onderzetter of sleutelhanger met een foto van je geliefde er op. Gepersonaliseerde dingen. Makkelijk te bestellen, geen gedoe en niet eens heel duur. Je kunt linea recta een foto pakken van schatje’s Instagram-feed of die ene foto waar zij (of hij, maar laten we eerlijk zijn heren: jullie zitten doorgaans met lege hoofden in deze categorie) het beste op staat, doorsturen, laten afdrukken en opsturen, klaar. Maar denk even verder!

Als je nou bijvoorbeeld een fotoflip laat maken kun je twaalf foto’s erin laten zetten. Twaalf. Denk maar even rustig na. Juist, je kunt een zwaar gepersonaliseerde kalender maken door twaalf foto’s te nemen waar je eega van smelt of in elk geval minimaal lauwwarme gevoelens van krijgt en die wat ruimte overlaten. Die ruimte kun je (bij voorbeeld) gebruiken om een basale kalender er overheen te leggen. Dat is niet zo ingewikkeld, als je niemand kent die je daarbij kan helpen zijn er genoeg tutorials op YouTube die tekst en uitleg geven.

Je kunt ook hele speciale foto’s uitkiezen die voor niemand iets betekenen, maar voor jullie wel en die gebruiken. Zelf dingen schrijven of tekenen, een collage maken en die laten vastleggen of fotograferen om af te drukken. Mogelijkheden te over, als je het maar zelf hebt gedaan. Niet alleen voelt het goed om echt na te denken over wat je hebt gedaan, je hebt daarna ook een goed verhaal. Kunt bij het doorkijken herinneringen ophalen. Komt nader tot elkaar. Resultaat, dus.

If you like it then you...
If you like it then you...

Een sierraad waar er maar één van is

In deze categorie zijn er verschillende mogelijkheden: je kunt all-out gaan en een serieuze ring (eventueel met diamanten) op specificatie laten maken, met tekenaar en 3d-print vooraf en door een goudsmit gemaakt, maar dan moet je natuurlijk wel serieus lappen. Niet aan te raden dus als je meer creativiteit dan geld hebt.

Je kunt aan de andere kant van het spectrum een cursus volgen om sierraden te maken, maar dat is wellicht wat lastiger om in het geniep te doen (weinig zo voorspelbaar als een zelfgemaakt sierraad nadat je al 4 maanden elke week op cursus bent) en vergt wel serieuze inspanning van jouw kant. De keerzijde is natuurlijk dat je daarna skills hebt die je kunt blijven verbeteren, al is de kans groot dat het een derde of vierde keer minder impact zal hebben op je geliefde.

De tussenweg is misschien nog wel de beste: zoek in de buurt een workshop sierraden maken waarbij je gegarandeerd wegloopt met iets, of het nu een mooie ketting of zelfgemaakte ring is. Lees je in. Bereid je voor. Zorg dat je op de dag zelf helemaal er voor gaat of probeer zo mogelijk een semi-persoonlijke begeleiding te krijgen. Als je echt je best doet is de kans groot dat je Valentijns-inspanningen beloond worden met wat extra hulp. Pro tip: doe dit niet de week voor Valentijn, want dan ben je niet de enige, zullen we maar zeggen.

Bier, met liefde gebrouwen.
Bier, met liefde gebrouwen.

De liefde van de man gaat door de…

Een andere klassieker is drank, zeker voor de heren altijd welkom. Een echte held(in) regelt op tijd een cursusje bier brouwen (ongeveer 5 weken doorloop voordat het gebotteld wordt) en maakt speciaal een drankje op maat dat je ook nog een eigen naam kunt geven. Er zijn ook genoeg mogelijkheden om een eigen wijn te maken, als je hartje dat liever heeft. Mooie naam bedenken, hopen dat de afdronk in de smaak valt en je hebt je lief half dronken én dankbaar.

Zijn al je goede voornemens in de soep gelopen en heb je geen tijd meer voor een natuurlijk proces? Dan kun je ook wel gewoon een flesje bubbels laten personaliseren, maar dan heb je dus weer geen goed verhaal. Maak er in noodgevallen liever een ervaring van: neem hem of haar mee naar de diepste krochten van België (of Frankrijk), boek een hotel en ga een proefproces in waar niemand zich nog wat van herinnert de volgende dag. Dan móet het wel geweldig geweest zijn.

Dit is een cake. Met bloemen zou het echter ook een goed idee zijn. Maar cake mag ook.
Dit is een cake. Met bloemen zou het echter ook een goed idee zijn. Maar cake mag ook.

Bloemen. Maar dan anders.

Tja, we kunnen het allergrootste Valentijsdag-cliché niet laten liggen: bloemen. Gewoon een bosje bestellen is natuurlijk een no-no. Als je iets met bloemen wilt doen moet het ook uit het hart komen. Simpele versie: ga naar een cursus bloemschikken, zorg dat je oprecht en heel zeker weet welke bloemen schatje mooi vindt door af toe door het jaar heen te testen met boeketten en/of vragen (eerste optie is beter) en maak het boeket of bloemstuk van je leven.

Niet alleen horen daar bloemen in, maar ook andere dingetjes die duidelijk maken dat niemand anders dan jij dit gemaakt kan hebben. En dan bedoelen we geen kaartje. Bloemen zijn op zich zo verdomde makkelijk dat je wel serieus je best moet doen om het niet uit te laten zien alsof je het bij een exclusieve (of erger nog: incompetente) bloemist hebt gehaald, dus de aankleding van het geheel is super belangrijk. Zorg dus dat je een idee hebt voordat je dit proces in gaat!

Een ervaring die je liefde nooit meer vergeet

Dingen geven kan een heel mooi symbool zijn voor je liefde, maar uiteindelijk kom je er toch achter dat het zelden de dingen zijn, maar meestal de ervaringen die je bijblijven als mens. Het lastige is om een ervaring te vinden die haalbaar, onvergetelijk én romantisch is. Niet gemakkelijk, want doorgaans moet je één van die drie doorstrepen om tot een resultaat te komen.

Daarom is het ook hier belangrijk om zo snel mogelijk aan de slag te gaan, want er is niks erger dan het perfecte plekje gevonden te hebben om met je partner in de besneeuwde bossen te gaan paardrijden en daarna in een berghutje voor de open haard te kunnen liggen, om er vervolgens achter te komen dat het al geboekt is voor Valentijnsdag. Tot 2023. Je moet ook hier zoveel mogelijk van de gebaande paden af, want doordat een ervaring alleen maar live te hebben is zijn het aantal plekken voor een mooie Valentijn beperkt.

Denk outside the box: Glamping in de sneeuw, het concert of feest dat toevallig die avond in Berlijn wordt gegeven, het zijn allemaal dingen die je kunt gebruiken voor een onvergetelijke trip, je hebt alleen wat extra voorbereiding nodig. Net zoals bij de andere gevallen geldt: doe een stapje extra. Dan komt de boodschap wel over. Of doe een knietje. Dan komt het helemaal over.

[Afbeelding © wenani – Fotolia]

Verder lezen over Valentijnsdag

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Het is Valentijnsdag. Een liefdesdag, maar ook een zeer gehate dag. Jammer, want er is heel veel om van te genieten. Gek nieuws en grappige inhakers bijvoorbeeld. AI zou Valentijnsdag verpesten Een onderzoek van McAfee...

Social Media14.02.2024

Valentijnsdag 2024: de leukste nieuwtjes, tweets en inhakers

Ook voor Valentijnhaters
​Samen bouwen aan de liefde: dit is de Valentijnsdag Love Challenge

In aanloop naar Valentijnsdag lanceerde Intertoys vanuit hartje Rotterdam zijn eerste social campagne gericht op volwassenen, de Love Challenge. In een speciale bloemenkas voor de markthal in Rotterdam, ondergaan koppels...

Marketing13.02.2024

​Samen bouwen aan de liefde: dit is de Valentijnsdag Love Challenge

'De enige roos die nooit verwelkt’
ChatGPT door KLM gebruikt in Valentijnsdagcampagne

KLM heeft deze week als eerste luchtvaartmaatschappij ChatGPT, het geavanceerde taalmodel (software GPT-3.5) van OpenAI, toegevoegd als onderdeel van een communicatiecampagne. Valentijnsdag Op 14 februari lanceerde...

Marketing16.02.2023

ChatGPT door KLM gebruikt in Valentijnsdagcampagne

resultaten zijn positief
Giftguide: de leukste valentijnscadeaus voor de geek in je leven

Het is volgende week dinsdag Valentijnsdag. Je hoeft daar zeker niet aan mee te doen als je dat niet wil, maar als je het leuk vindt, dan is het een leuke dag om die speciale persoon in je leven even te laten weten dat j...

Gadgets09.02.2023

Giftguide: de leukste valentijnscadeaus voor de geek in je leven

​Valentijnsdag! – De leukste tweets en inhakers

Het is vandaag Valentijnsdag. Doen jij en je partner eraan? Is het slechts een commercieel gebeuren en toon jij je liefde liever wat spontaner? Maar, misschien ben je alleen verliefd en wil je dat (anoniem) aan die ander...

Social Media14.02.2022

​Valentijnsdag! – De leukste tweets en inhakers

Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

Valentijnsdag is natuurlijk wel een beetje anders dan anders…

Nieuws14.02.2021

Valentijnsdag! Dit zijn de leukste Valentijnsdag inhakers

​Zo vier je Valentijnsdag in tijden van corona

We klagen inmiddels al maanden steen en been: niks kan. Eerst mochten we maar een paar mensen zien, nu nog maar eentje en dan is er ook nog een avondklok die ons elke afspraak weer in de nek hijgt. Er is echter ook heel...

Entertainment08.02.2021

​Zo vier je Valentijnsdag in tijden van corona

Meer dan een kaartje
​10 dingen die je niet moet doen op Valentijnsdag

Het is vandaag Valentijnsdag. Ja ja, het is uitgevonden door Hallmark en totaal niet romantisch, maar uiteindelijk blijken toch veel mensen een cadeautje of kaartje wel te waarderen. Echter is niet elk cadeautje of elk g...

Lifestyle14.02.2020

​10 dingen die je niet moet doen op Valentijnsdag