Entertainment29.01.2019

Apple komt in april met eigen videodienst


Wordt dit een concurrent van Netflix?

Apple gaat mogelijk in april al starten met een eigen videostreamingsdienst. Al lange tijd gaan er geruchten dat ze bij Apple bezig zijn om een eigen videodienst te lanceren. Eind oktober 2018 kwam voor het eerst naar buiten dat er plannen waren om dit op te zetten.

De website The Information maakte dit toen en nu weer bekend. Ze hebben de informatie uit een e-mail die Apple heeft gestuurd. Inmiddels zouden ze betrokken partijen hebben verzocht om voor april de nodige maatregelen te treffen. De informatie uit het artikel is gebaseerd op drie bronnen die nauw betrokken zijn bij de nieuwe videodienst van Apple.

In maart organiseert Apple doorgaans een event waarin nieuwe producten en diensten worden gepresenteerd. Wellicht weten we dus over een paar weken of we inderdaad een nieuwe Netflix concurrent kunnen verwachten.

Nieuwe streamingsdienst in meer dan 100 landen

Er wordt ook gemeld dat Apple van plan is om de nieuwe streamingsdienst in meer dan 100 landen uit te rollen. Het is nog niet bekend wanneer we in Nederland aan de beurt zijn. De bronnen melden dat de series gratis aangeboden worden in de app. Het is ook mogelijk om betaalde series aan te schaffen, maar dit zal dan gaan om materiaal van andere aanbieders zoals HBO. In Nederland kunnen we die nu bekijken via Ziggo.

Naast deze nieuwe dienst werkt Apple naar verluidt ook aan een abonnementsdienst voor games. Het lijkt er dus op dat we in 2019 van de fabrikant niet alleen nieuwe producten, maar ook een aantal services kunnen verwachten.

Steeds meer aanbieders videostreamingsdiensten

Netflix en Videoland kennen de meeste Nederlanders wel. Er komen steeds meer aanbieders op de markt van videostreamingsdiensten. In de Verenigde Staten is Amazon Prime al een grote concurrent van Netflix. Op die dienst kunnen we in Nederland trouwens ook gewoon een abonnement nemen, maar hier wordt nog niet heel veel gebruik van gemaakt. Met Apple erbij wordt het aanbod aan videostreamingsdiensten steeds groter. Wordt dit wereldwijd de nieuwe concurrent van Netflix?