Acteur Ewan McGregor maakt roadtrip op een elektrische Harley-Davidson

Acteur Ewan McGregor maakt roadtrip op een elektrische Harley-Davidson

Alles te zien op Apple TV +

Vorig artikel Volgend artikel

Hoe vet is dit! Met je beste maat op een (elektrische!) motorfiets door Zuid-Amerika crossen. De Britse acteur Ewan McGregor en zijn vriend Charley Boorman rijden van Ushuaia in Argentinië via Zuid- en Midden-Amerika naar Los Angeles in de Verenigde Staten. Hun trip is te zien in de nieuwe serie Long Way Up op Apple TV +.

Kijk trailer hier:

Vervolg op eerdere tripjes

Het is een vervolg op de Long Way Round uit 2004, waar het paar van Londen naar New York reed en vervolgens in 2007 Long Way Down, toen ze zuidwaarts reden van John o 'Groats in Schotland door achttien landen in Europa en Afrika naar Kaapstad in Zuid Afrika.

De eerste drie afleveringen van Long Way Up gingen op vrijdag 18 september 2020 wereldwijd in première op en zeven nieuwe afleveringen worden wekelijks uitgebracht tot en met 6 november.

I think it is the future, electric!
- Ewan McGregor
Long_Way_Up_Photo_010501
De twee vrienden hebben een hoop lol.

Elektrische Harley-Davidsons

De twee vrienden rijden dit keer op wel heel bijzonder motorfietsen. Ze rijden in 100 dagen bijna 21.000 kilometer op elektrische Harley-Davidsons.

De Harley-Davidson LiveWire heeft een hoog-voltage batterij. De batterij levert minimaal 158 km (stadsbereik). Voor de vrienden is het een enomre uitdaging. Want al snel blijkt dat de kans dat je middenin Zuid-Amerika zonder stroom komt te zitten behoorlijk groot is.

En mocht je denken dat er wordt 'valsgespeeld': ook de ondersteunende vrachtwagens die de crew vervoeren, zijn elektrisch.

Long_Way_Up_Photo_010401
Ze komen op allerlei plekken.
Long_Way_Up_Photo_010402
Wat een vette ervaring!
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...