Entertainment09.04.2014

The Weinstein Company start productie Netflix Original-serie Marco Polo


the-weinstein-company-start-productie-ne.jpg
the-weinstein-company-start-productie-ne.jpg

The Weinstein Company heeft eerder deze week aangekondigd dat de productie van ‘Marco Polo‘ een Netflix Original-serie gebaseerd op de epische avonturen van Marco Polo is gestart. Filmlocaties voor het eerste seizoen van deze serie van 10 afleveringen zijn onder andere Italië, Kazachstan en de nieuwe Pinewood Studio’s in Maleisië. De verwachting is dat de serie eind 2014 in première zal gaan bij Netlfix.

Tijdens zijn reis belandt de beroemde ontdekkingsreiziger midden in een bloedige oorlog in het China van de 13e eeuw. Een wereld vol oosterse vechtkunst, politiek gekonkel, spectaculaire veldslagen en seksuele intriges. De internationale cast bestaat onder andere uit Lorenzo Richelmy (Il Terzo Tempo) als Marco Polo, Benedict Wong (Prometheus), Joan Chen (Twin Peaks, Lust, Caution), Zhu Zhu (Cloud Atlas), Tom Wu (Skyfall), Remy Hii (Treading Water) en Rick Yune (Olympus Has Fallen, The Fast and the Furious).

De kijker is vandaag de dag kritischer dan ooit als het gaat om het portretteren van karakters en de wereld waarin zij zich begeven. Wij zijn enorm trots dat we een serie presenteren die zich kan meten met een aantal van de meest succesvolle speelfilms die wij ooit hebben gemaakt. Marco Polo is een figuur waar iedereen van heeft gehoord, maar die niemand echt kent. En wij kunnen niet wachten om hem aan het publiek voor te stellen. We draaien over de hele wereld. Van de glooiende vlaktes van Kazachstan die als achtergrond dienen voor de oorlogen en veroveringen van Kublai Khan, tot intieme momenten in de straatjes en op de grachten van Venetië, Marco’s thuishaven in Italië. Dit is spektakel in de waarste zin van het woord,” aldus Harvey Weinstein, co-chairman van The Weinstein Company.

John, Dan, Joachim, Espen en onze partners bij The Weinstein Company brengen de kunst van het verhalen vertellen naar een hoger niveau en leveren een staaltje cinematografische kwaliteit af dat onze leden zeker zullen waarderen,” aldus Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix. “Met dit meeslepende epos over Marco Polo, de aantrekkelijke cast die ze bij elkaar hebben gebracht, de spectaculaire oosterse vechtscènes en de exotische locaties zijn ze boven zichzelf uitgestegen.”

Maker John Fusco (Forbidden Kingdom, Young Guns, Hidalgo) en Harvey Weinstein zijn executive producers. Dan Minahan (Game of Thrones, True Blood) zal eveneens optreden als executive producer en zal twee afleveringen regisseren. Joachim Rønning and Espen Sandberg (Oscar-genomineerde voor Kon-Tiki, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) zullen de eerste twee afleveringen van dit seizoen regisseren. Patrick MacManus zal optreden als co-executive producer. Collin Creighton zal producent namens The Weinstein Company zijn.

Verder lezen over Netflix

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Disney wil zijn streamingdienst verslavender maken en doet daarom Netflix na met een persoonlijkere ervaring.

Entertainment17.07.2024

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders