Entertainment13.06.2012

Tumbler en Bat-Pod uit Batman films naar TT Assen


Ben je een Batman fan dan is 29 juni de dag die je wil meemaken, want op vrijdag 29 juni zullen tijdens de TT in Assen de Tumbler en de Bat-Pod, de voertuigen uit de film The Dark Knight Rises, te bewonderen zijn op het circuit. Ter promotie van de film haalt Warner Bros de voertuigen uit de film speciaal naar Nederland.

tumbler-en-bat-pod-uit-batman-films-naar.jpg
tumbler-en-bat-pod-uit-batman-films-naar.jpg

De Tumbler zal vrijdag op het circuit rijden en het publiek opwarmen voordat de coureurs van de TT Assen voor het WK motorracen zullen strijden. De Bat-Pod zal eveneens te bewonderen zijn op het terrein tijdens dit grootse sportevenement van Nederland. Bekende internationale en Nederlandse (sport) helden zullen aanwezig zijn om de spectaculaire voertuigen en hoge snelheden van de Dutch TT te aanschouwen.

the-tumbler1.jpg
the-tumbler1.jpg

De met een Oscar bekroonde hoofdengineer Chris Corbould en zijn technische team zullen de Tumbler en de Bat-Pod vergezellen. Chris Corbould heeft nauw samengewerkt met regisseur Christopher Nolan om deze voertuigen te ontwerpen en heeft hem van advies gediend tijdens de opnames van Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

De Tumbler is wel het spectaculairste voertuig van de twee en heeft een afmeting van 4,57 bij 2,84 meter en weegt 2.3 ton de 5.7 liter GM V8 heeft 500pk en zorgt voor een acceleratie van 0 tot 60 in 6 seconden. Voor 18.5 inch en achter 44 inch Interco “Super Swamper TSL” banden. Dus ga je naar de TT in Assen dan kom je deze filmsterren ook tegen.

The Dark Knight Rises film is vanaf 20 juli in de Nederlandse bioscopen te zien, de trailer is hier te zien.

Jöran Maaswinkel

Jöran Maaswinkel is cameraman/editor/regisseur en freelance fotograaf. Meestal is hij achter de schermen te vinden om andere beter in de spotlights te krijgen. Zijn passie ligt bij beelden, bewegende of stilstaande zolang ze maar aanspreken. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in nieuwe- en social media.