Entertainment12.04.2012

Muziekservice Music Unlimited van Sony Network Entertainment nu ook beschikbaar in Nederland


Sony Entertainment Network start vanaf vandaag in Nederland en België met de betaalde cloud muziekservice Music Unlimited. De muziekservice van Sony is hiermee in zestien landen beschikbaar. De Music Unlimited-service ging voor het eerst van start in december 2010. Music Unlimited heeft een voortdurend groeiende wereldbibliotheek met meer dan vijftien miljoen liedjes waarvoor toestemming is gegeven door alle grote platenmaatschappijen, marktleidende onafhankelijke platenmaatschappijen en grote muziekuitgevers wereldwijd.

Door middel van één account kunnen gebruikers inloggen en gebruik maken van de service via verschillende gekoppelde apparaten. Zoals elke pc, Android mobiele toestellen en tablets, HDTV’s, Blu-ray Disc-spelers, Blu-ray Disc-homecinema’s, Sony audionetwerksystemen, PlayStations en draagbaar entertainmentsysteem zoals de PSP. De service is beschikbaar in Australië, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

muziekservice-music-unlimited-van-sony-n.jpg
muziekservice-music-unlimited-van-sony-n.jpg

Wereldwijd steeds meer abonnees binnenhalen blijft één van onze topprioriteiten“, zegt Tim Schaaff, directeur van Sony Entertainment Network. “Door ons bereik uit te breiden naar nieuwe gebieden als Nederland en België en tegelijk ons ecosysteem van gekoppelde apparaten te laten groeien, blijven we tegemoetkomen aan de wens van de consument, waar deze zich ook bevindt en via het apparaat waaraan deze de voorkeur geeft.”

Abonnementen
Met premium- en basismaandabonnementen beschikt de Music Unlimited-service over een ruim aanbod en gemakkelijke functies voor het (her)ontdekken van muziek.

Het premium-abonnement (€ 9,99) is ideaal voor muziekliefhebbers die het volledige beheer willen over de hele Music Unlimited-bibliotheek, waaronder eersteklas Music Unlimited muziekkanalen en on-demand toegang tot miljoenen nummers. Zowel premium- als basisabonnees (€ 3,99) kunnen genieten van reclamevrije radiozenders en de mogelijkheid eigen muziek aan de cloud toe te voegen met de Music Sync3-functie, die nummers en afspeellijsten van een pc naar je persoonlijke cloudbibliotheek overdraagt en die toegang verschaft vanaf alle compatibele apparaten.

De Music Unlimited-service past zich aan de muziekvoorkeuren van de gebruikers aan en werkt de muziekcollectie voortdurend bij om een lijst met liedjes te bieden die tegemoet komt aan de wensen en voorkeuren van de gebruikers. Hiervoor doet de service onderzoek naar de luistergewoonten van de gebruikers, integreren ze de ‘leuk / niet leuk’-score van de liedjes, analyseren ze hun bestaande muziekcollectie en meer. Hoe vaker de gebruiker luistert, hoe persoonlijker en unieker de muziekzenders worden.

Bovendien heeft de muziekservice onlangs een offline afspeelfunctie toegevoegd aan zowel zijn Walkman als Android-smartphone. Met het programma kunnen gebruikers afspeellijsten op hun toestel downloaden. Voortaan kunnen ze dus ook van muziek genieten als er geen 3G- of WiFi-verbinding beschikbaar is of als ze hun batterij willen sparen of het gegevensgebruik beperken.

Nieuwe abonnees kunnen dertig dagen gratis gebruik maken van het premium-abonnement van Music Unlimited.

Verder lezen over Sony

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Als je een 8K-televisie hebt, dan is het tof om daar ook 8K-films, series en games op te spelen. Echter wordt dat laatste je een stuk moeilijker gemaakt, want Sony lijkt 8K toch niet te gaan ondersteunen op PlayStation 5.

Gaming07.06.2024

Sony belooft geen 8K-ervaring meer op PlayStation 5

Venom is terug in zijn voorlopig laatste film

Venom: the Last Dance draait vanaf 25 oktober dit jaar in de bioscoop en wordt het laatste deel van de trilogie.

Entertainment04.06.2024

Venom is terug in zijn voorlopig laatste film

Sony wil laten zien wat toegankelijkheid is en doet dat zo

Toegankelijkheid is belangrijk, maar het wordt vaak vergeten waardoor mensen met een visuele uitdaging bijvoorbeeld niet goed gebruik kunnen maken van tech. Sony zet zich hiervoor in.

Gadgets17.05.2024

Sony wil laten zien wat toegankelijkheid is en doet dat zo

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Sony had wilde plannen met PSN en Helldivers 2, maar na een reviewbom op Steam en veel negatieve feedback in het algemeen draait het 't terug.

Gaming06.05.2024

Sony draait controversiële keuze voor Helldivers 2 toch weer terug

Tijdmachine: de handycam werd vooral door vader gehanteerd

De Handycam was voor camcorders wat Chocomel is voor chocolademelk. Het was dé bekende camcorder, en hij werd gemaakt door Sony. De camcorder is nu vrijwel volledig verdwenen, op wat retrofans na, maar er zijn decennia...

Gadgets18.03.2024

Tijdmachine: de handycam werd vooral door vader gehanteerd

Ode aan de camcorder
​Sony: PlayStation 5 is bijna end of life

PlayStation 5 is een tegenvaller gebleken voor Sony. De console heeft de verkoopdoelen niet gehaald en voor Sony is het wel een beetje klaar met de console. Het wilde 25 miljoen PlayStation 5’s verkopen dit jaar (en di...

Gaming15.02.2024

​Sony: PlayStation 5 is bijna end of life

Sony presenteert heel veel games voor 2024 in State of Play

Een paar keer per jaar komt Sony met een grote streamingvideo waarin het vanalles laat zien wat eraan komt in de komende periode. Gisteren was het ook zover, en hoeveel er veel was gelekt, zijn er ook wat verrassingen te...

Gaming01.02.2024

Sony presenteert heel veel games voor 2024 in State of Play

​Tijdmachine: Sony robothond Aibo was een gewild apparaat

Aibo: zegt het jou iets? Waarschijnlijk heb je er wel eens eentje gezien. Aibo is de robothond van Sony. Hij werd geïntroduceerd in 1999, maar met de eerste Aibo was de kous niet af, er volgden er meer. We stappen in de...

Technology29.01.2024

​Tijdmachine: Sony robothond Aibo was een gewild apparaat

Maar hij is niet dood hoor