Entertainment03.04.2012

Première van Game of Thrones seizoen 2 laat GetGlue crashen


De première van seizoen 2 van HBO’s populaire TV serie Game of Thrones zorgde voor zoveel buzz via sociale media dat het ervoor zorgde dat het sociale netwerk GetGlue tijdelijk even crashte. Game of Thrones, een middeleeuwse fantasy-serie gebaseerd op “A Song of Ice and Fire“, haalde een groot aantal check-ins op Get Glue maar niet alleen op de avond van de uitzending, ook in de dagen voorafgaand aan de première.

Op zondag checkte zo’n 50.000 mensen in op GetGlue om hun vrienden te laten weten dat ze de serie op hadden staan. GetGlue had in die periode zo veel verkeer te verwerken dat de servers even kort onderuit gingen. “We hadden al 90.000 check-ins in de week voorafgaand aan de première,” zo vertelde een woordvoerder van GetGlue aan Mashable. De eerste aflvering van seizoen 1 vorig jaar was goed voor ‘slechts’ 9.000 check-ins.

Om de 50.000 check-ins in de juiste context te zetten: de langverwachte terugkeer van Mad Men vorige week was goed voor 22.000 check-ins. De première van seizoen 2 van The Walking Dead was goed voor 43.000 check-ins en de 2011 première van True Blood had 38.000 check-ins.

Degenen die de site gebruikte waren ook actief op Twitter. Zo’n 50% van alle tweets met “Watching Game of Thrones” kwam van GetGlue. Maak jij al gebruik van social media tijdens het TV kijken? 

premiere-van-game-of-thrones-seizoen-2-l.jpg
premiere-van-game-of-thrones-seizoen-2-l.jpg

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.