Entertainment24.10.2015

10 dingen die je kunt doen met het extra uur vannacht #wintertijd


Vannacht, in de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober gaat de klok weer een uur achteruit. De wintertijd gaat in! Om 3.00 uur gaat de klok een uur terug en krijg je dus 60 minuten cadeau. Dit is wat je daarmee kunt doen!

1. Een uur langer party’en

Ga jij op stap vanavond? Grote kans dat jij een extra uur kunt feesten! Woon je in Breda? Helaas, daar houden de kroegen geen rekening met de wintertijd. Het extra uur komt te vervallen en er mag tot 3.00 uur gefeest worden (4.00 uur in de zomertijd).

2. Adele op repeat

Heb jij de nieuwe single ‘Hello’ van Adele al gehoord? We hebben er even op moeten wachten, maar dat was het wel waard. Wat een prachtige single! In het extra uurtje dat je vannacht hebt, kun je de videoclip van Hello maar liefst tien keer bekijken.

3. GIF’jes maken met Boomerang

Heb jij de nieuwe app Boomerang van Instagram al geïnstalleerd op je telefoon? Met deze app kun je GIF’jes maken en ik kan je vertellen: het werkt verslavend! In het extra uur dat je vannacht hebt, kun je hilarische GIF’jes maken van vrienden, je huisdier of gewoon van jezelf.

4. Een begin maken aan een kunstwerk met 66.000 bekers met water

Weet je echt niet wat je met dat ene uur moet doen vannacht? Ik heb nog wel iets leuks voor je. Deze man maakte een kunstwerk van 66.000 bekers gevuld met gekleurd water. Vet, toch? Succes met vullen!

5. Alle nieuwe 150 emojis sturen naar iemand

Heb jij de nieuwe iOS 9.1 al gedaan? En wist je dat er meer dan 150 nieuwe emojis te versturen zijn waaronder een unicorn, een fles champagne en een burrito? Vannacht kun je ze allemaal uitzoeken en versturen naar iemand uit je contactenlijst. Handig, want zo weet jij, maar ook je vriend welke nieuwe emojis er allemaal zijn.

Een aantal nieuwe emojis van iOS 9.1.
Een aantal nieuwe emojis van iOS 9.1.

6. De perfecte selfie van jezelf maken

Selfies maken, we doen het allemaal wel eens. Maar hoe maak je nu de perfecte selfie met de camera aan de achterkant van je telefoon? Genoeg tijd om te oefenen vannacht.

7. Darklight nog een keertje kijken

Heb jij de nieuwste film Darklight van Philips al gezien? Nee? Hoog tijd om die eens te bekijken dan, want hij is echt super gaaf! In de film zie je drie mountainbikers van wereldklasse schitteren: Graham Agassiz, Matt Hunter en Matty Miles.

8. Je Snapchat-skills bijwerken

Heb jij Snapchat? Dan weet ik zeker dat je deze functies van Snapchat nog niet allemaal weet. In het extra uurtje vannacht kun je je skills meteen even testen en je vrienden stalken met geweldige selfies met verschillende effecten!

9. Kennis van de wereld testen met Geoguessr

Waarschuwing: dit spel is echt heel erg verslavend. Ben je in staat om andere landen te herkennen op basis van Google Streetview? Met GeoGuessr kun je laten zien hoe goed jij de wereld kent.

10. Een uur langer slapen

En als laatste kun je natuurlijk ook gewoon een uur langer slapen. Heerlijk!

Wat ga jij doen in het extra uur vannacht?

Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van lekker eten, reizen en beauty.