Smarthomemerk Eufy lost problemen niet op: verwijdert belofte

Smarthomemerk Eufy lost problemen niet op: verwijdert belofte

Vorig artikel Volgend artikel

Is smarthomemerk Eufy zijn eigen graf aan het graven? Het lijkt er inmiddels wel op. Nadat een security-expert genaamd Paul Moore melding aan het bedrijf deed dat zijn zogenaamd alleen lokaal opgeslagen beelden gewoon in de cloud te zien waren, er ook door iedereen, heeft het merk van Anker besloten om niet te kiezen voor een verbetering van zijn werk. Het heeft de belofte simpelweg uit zijn communicatie en beleid verwijderd.

Eufy breekt belofte

Het communiceert hier niet heel actief over, het heeft gewoon een update naar de app gestuurd. Erg kwalijk, want juist Eufy was een smarthomemerk dat zich hierin onderscheidde van de rest. Bovendien zijn de producten van het merk wat hoger in prijs, mede door die mogelijkheid om je camerabeelden lokaal op te kunnen slaan. Qua privacy is het een gevaar om beelden die zijn opgenomen op jouw terrein in de cloud te zetten. Een hacker kan er zo toegang toe krijgen.

Bij Eufy bleek dat echter niet het enige euvel, want niet alleen hackers konden toegang krijgen tot je beelden. Het was kinderlijk eenvoudig om in de browser de beelden van een ander te bekijken. Iets wat de security-expert in geur en kleur vertelde en liet zien in zijn Youtube-video. Hij gaf nadien goede gesprekken te hebben gehad met het bedrijf, maar blijkbaar zijn dit geen gesprekken geweest die goed waren voor de privacy.

Hoezo privacy?

Dat je beelden 'alleen lokaal' worden opgeslagen is dus niet langer iets dat je van je slimme deurbel of camera mag verwachten. Je beelden zijn gewoon in hoge resolutie te bekijken op het internet. Je zou zeggen dat een bedrijf hiervoor op zijn minst excuses aanbiedt, maar het tegendeel is waar. Of Eufy stiekem toch aan een oplossing werkt, dat kunnen we alleen maar hopen. Maar gezien het gedrag van het bedrijf tot nu toe verwachten we niets.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...