Cybercrime26.09.2019

Norton 360: cybersecurityplatform beschermt je digitale leven


De nieuwe generatie cyberveiligheidsoplossingen

Norton LifeLock komt op de markt met een geheel nieuwe cyberveiligheidsoplossing die ervoor moet zorgen dat je digitale leven nog beter beschermd wordt. Tijdens de IFA in Berlijn spraken we met twee experts van Norton natuurlijk over de nieuwste versie Norton 360 en over de vraag hoe het zit met de bewustwording van mensen als zij hun digitale leven veiliger willen maken.

Maar wat houdt het beschermen van iemands digitale leven nu precies in? In een wereld waarin de meesten van ons permanent online en connected zijn, is het duidelijk dat het beschermen van apparaten belangrijk is, maar helaas niet voldoende. De bescherming van privacy en de informatie die wordt uitgewisseld is van even groot belang. Maar terwijl de meeste mensen in Nederland iemand kennen die getroffen is door cybercriminaliteit en meer dan 40% dit zelf heeft ervaren, is het gedrag wat consumenten laten zien anders. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de risico’s, zijn de beschermingsmethoden enigszins willekeurig. En nog alarmerender: hoewel een meerderheid zich zorgen maakt over hun privacy, is een overgrote meerderheid bereid om persoonlijke informatie weg te geven. Wel in ruil voor een aantal privileges natuurlijk. Tel daar dan ook nog eens bij op hoe mensen omgaan met het nonchalante gedrag bij het kiezen van wachtwoorden (password = password), dan is de conclusie snel getrokken. We zijn ons nauwelijks bewust van de echte risico’s en gevaren die we lopen als we eenmaal online zijn. We gedragen ons als automobilisten die zich enigszins bewust zijn van de risico’s van het verkeer, maar te lui zijn om een gordel aan te doen. We hopen maar dat we niet betrokken raken bij een ongeval.

We nemen nog steeds wachtwoorden niet serieus
We nemen nog steeds wachtwoorden niet serieus

Je bent niet tegen alles te beschermen

Dus als we doorpraten over bewustwording is het duidelijk dat we dit pas echt worden als het meestal te laat is. En soms weten we en beseffen we de mogelijke consequenties niet. Het is ook niet zo dat met het installeren van een cyberveiligheidsplatform als Norton 360 je voortaan tegen alles beschermd bent maar het ondersteunt je om veilig te blijven, zelfs als je geen kennis hebt of gemak en veiligheid wilt combineren. Denk er eens over na: natuurlijk meld je computer of smartphone direct als je gebruik maakt van een onveilige Wifi-verbinding maar luister je dan ook of ga je toch gewoon online op de luchthaven of in een willekeurig café waar met grote letters op het raam ‘Free Wifi’ staat. Of wat dacht je van te pas en te onpas je naam en betaalgegevens achterlaten als je de aankoop van het jaar doet via een advertentie op Instagram. Wat er gebeurt met je gegevens, je hebt geen flauw idee.“Alleen al in het afgelopen jaar waren 5,8 miljoen Nederlandse consumenten het slachtoffer van cybercriminaliteit en 1,4 miljoen Nederlandse consumenten waren het slachtoffer van identiteitsdiefstal”

Gezamenlijke inspanningen om de gegevens van mensen veilig te houden

Volgens Norton is het zeker niet dweilen met de kraan open, maar duidelijk is dat de gevaren van vandaag vele malen groter zijn dan ooit tevoren. De reden: het toenemende aantal aangesloten apparaten, de hoeveelheid, – gevoelige – gegevensstromen en de exponentieel toenemende complexiteit door de combinatie van privégegevens, bedrijfsprocessen en sociale interactie. Wie aan het winnen is kun je zelf wel bedenken. En ondanks de bijna dagelijkse nieuwsstroom dat er weer eens van miljoenen accounts van welk willekeurig sociale netwerk dan ook privacygevoelige informatie is gelekt, het aantal phishing mails explosief groeit, banken die klagen over hacks en mail een DDoS aanvallen op servers waar profielen staan. Het maakt niets uit, we lijken het nog steeds massaal te negeren. Overheden, organisaties, politie en beveiligersexperts waarschuwen wel maar deze boodschap komt niet altijd aan.

Beveilig je privacy
Beveilig je privacy

Cybersecurity als een dienst: Norton 360

Een andere vraag is: waarom je zou kiezen voor een soort van totaaloplossing, ook al weet je dat dit nooit allesomvattend kan zijn. Eén ding is zeker; je laptop en je smartphone zijn ‘on the go’ absoluut in de gevarenzone. En ga je online dat wordt alles vandaag wel degelijk link. Datzelfde geldt ook voor je internet thuis, je browser en VPN. Want ook bij deze laatste hebben veel mensen nog steeds geen flauw benul hoe belangrijk het is hier gebruik van te maken. Natuurlijk kun je een pakket als Norton 360 bagatelliseren met ‘wij van WC-eend’ maar niets is minder waar want juist dit soort software zorgt ervoor dat als je argeloos, onoplettend of onverstandig bent je digitale leven een stuk veiliger wordt.

Norton 360 biedt binnen één pakket meerdere beschermingslagen voor voor PC’s, Macs, tablets en smartphones. Denk hierbij aan virussen, ransomware, phishing en andere online bedreigen bij online bankieren, winkelen of gewoon op het internet surfen.

VPN inbegrepen in het abonnement

Het pakket wordt aangeboden als standaard-, deluxe- en premiumabonnement en beschermt je persoonlijke gegevens, zowel thuis als onderweg, met versleuteling via het beveiligde VPN van Norton. De beveiligde VPN van het pakket maakt een los abonnement bij een willekeurige provider voor VPN overbodig, net als dat je hier geen speciale browser voor hoeft te downloaden.

Verder helpt Norton 360 je te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot persoonlijke informatie wanneer ze verbinding maken met (openbare) Wi-Fi. Het pakket bevat tevens Cloud Backup als preventieve maatregel tegen gegevensverlies als gevolg van storingen van de harde schijf, gestolen apparaten en zelfs ransomware. Password Manager zorgt voor een veilig beheer van je wachtwoorden en online aanmeldingen.

VPN is eigenlijk een must
VPN is eigenlijk een must

Overzicht van functionaliteit Norton 360

  • Secure VPN: Biedt versleuteling om de informatie die van en naar je device wordt verzonden te helpen beschermen. Dit helpt voorkomen dat bedrijven al je online activiteiten of locaties kunnen volgen.
  • Cloud Backup: Cloud-opslag om belangrijke bestanden, wachtwoorden en documenten op te slaan en te beschermen en om gegevensverlies als gevolg van storingen van de harde schijf, gestolen apparaten en zelfs ransomware te helpen voorkomen.
  • PC SafeCam: Waarschuwt bij pogingen om toegang te krijgen tot je webcam en helpt onbevoegde toegang te blokkeren.
  • Parental Controls: hulpmiddel voor ouders om kinderen te helpen veilig het internet te verkennen. Met ouderlijk toezicht kun je o.a. schermtijdslimieten instellen, ongeschikte sites blokkeren (ook zoektermen) en activiteitengeschiedenis controleren.
  • Device Security: Bescherming voor meerdere apparaten, waaronder PC’s, Macs, smartphones of tablets, tegen ransomware, virussen, spyware, malware en andere online bedreigingen.
  • Online Threat Protection: Geavanceerde beveiliging om persoonlijke en financiële informatie online te helpen beschermen.
  • Smart Firewall: Helpt het apparaat en de gegevens van de abonnee te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen en ongewenste indringers door verdacht netwerkverkeer te bewaken en te blokkeren.
  • Password Manager: Slaat gebruikersnamen en wachtwoorden op, genereert sterke wachtwoorden voor nieuwe aanmeldingen en updates van wachtwoorden en synchroniseert deze via meerdere browsers, computers en apparaten.
  • Virus Protection Promise: Alle Norton 360-abonnementen worden geleverd met een belofte voor virusbescherming.

Fotocredits © Adobe Stock & Fotolia.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Norton

​Norton komt met Genie-app om phishing-scams sneller te herkennen

Norton introduceert de Genie-app, die beter dan ooit moet zijn in het opsporen van phishing. Nu komen securitybedrijven aan de lopende band met vernieuwingen op het gebied van malware en phishing, maar Genie belooft het...

Cybercrime28.07.2023

​Norton komt met Genie-app om phishing-scams sneller te herkennen

Bijna 3,5 miljoen Nederlanders slachtoffer cybercrime in 2017

Gehackt worden, dat is voor sukkelaars die allerlei illegale sites bezoeken, rare programma's installeren en op alles klikken wat ze op hun scherm krijgen. Toch? Je zou het zeggen als "geïnformeerde" internetgebruiker,...

Cybercrime23.01.2018

Bijna 3,5 miljoen Nederlanders slachtoffer cybercrime in 2017

Weet jij of een openbaar wifi-netwerk veilig is of niet?

Het gebruik van WiFi op openbare plekken blijft een gevoelig onderwerp voor veel consumenten. Dagelijks lezen we over hackers, privacy, security en ransomware maar we weten niet of onze persoonlijke informatie veilig is...

Cybercrime10.07.2017

Weet jij of een openbaar wifi-netwerk veilig is of niet?

Veel Nederlanders hebben geen flauw idee!
Nieuwe documentaire​ ​Norton geeft unieke kijk in hackerscultuur

Bijna dagelijks komt het in het nieuws, meldingen over hacks en het uitlekken van data. Maar omdat de daders naam- en gezichtsloos zijn ziet de consument nog vaak potentiële gevaren over het hoofd. Norton onthulde gist...

Cybercrime23.06.2015

Nieuwe documentaire​ ​Norton geeft unieke kijk in hackerscultuur

'In Search of the Most Dangerous Town on the Internet'
Wat kunnen we in 2014 verwachten op gebied van cybercrime?

Het jaar is alweer bijna voorbij; 2013 was een interessant jaar op het gebied van security. Van hacktivisme tot uitgebreide discussies over de betekenis van privacy in het digitale tijdperk. Kevin Haley, Director Symante...

Cybercrime21.11.2013

Wat kunnen we in 2014 verwachten op gebied van cybercrime?

Beveilig je vrienden en maak kans op een Samsung Galaxy S4! [Adv]

Doe mee met de Facebook-actie van Norton en maak kans op een Samsung Galaxy S4. Wie van jouw vrienden heeft het hardst beveiliging nodig? De winnaar mag namelijk ook 10 van zijn vrienden verblijden met Norton 360 Multi...

Cybercrime05.11.2013

Beveilig je vrienden en maak kans op een Samsung Galaxy S4! [Adv]

Tips van Norton om de zomer veilig en mét je mobiel te vieren [Adv]

Nu het eindelijk mooi weer is, is ook het terras- en festivalseizoen weer in volle gang. Je vrienden terugvinden op een druk terras of strand, festivaltickets scannen via een QR code: we staan er niet eens bij stil, maar...

Mobile17.06.2013

Tips van Norton om de zomer veilig en mét je mobiel te vieren [Adv]

Voetbalwereld populair doelwit voor cybercriminelen

Niet alleen banken en overheidsinstanties zijn vandaag de dag vaak slachtoffer van cybercriminaliteit, ook de voetbalwereld is een populair doelwit. Grote evenementen, zoals de komende Europa League finale in Amsterdam o...

Cybercrime13.05.2013

Voetbalwereld populair doelwit voor cybercriminelen

Verder lezen over Privacy

Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

Er zijn weinig gegevens gevoeliger dan informatie over je HIV-status of wanneer je voor het laatst bent getest. Grindr is daar echter niet zo voorzichtig mee omgegaan en wordt nu aangeklaagd.

Online24.04.2024

Dating-app Grindr aangeklaagd om delen HIV-status met anderen

Bescherm jij je online identiteit wel genoeg?

We kennen allemaal wel de verhalen van mensen wiens Instagram-foto’s worden gestolen om een catfish-account aan te maken, of mensen, bedrijven en merken bij wie hackers toegang hebben gekregen tot een van de social media accounts.

Cybercrime15.04.2024

Bescherm jij je online identiteit wel genoeg?

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Schandalen als gevolg van ontsporende Artificial Intelligence (AI) zullen de aankomende jaren hoogstwaarschijnlijk een wereldwijd probleem gaan vormen. De uitrol en integratie van AI's binnen online toepassingen zullen n...

Online18.03.2024

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Mogelijk ontwikkelen AI's een vorm van gedecentraliseerd interactiviteitsbewustzijn
Je ​AI-geliefde is onbetrouwbaar: onveilig en uit op geld

Met Valentijnsdag achter de rug kunnen we het veilig en wel bespreken: AI-chatbots die bedoeld zijn als een soort digitale geliefde zijn onbetrouwbaar. Volgens nieuw onderzoek van de Mozilla Foundation blijken AI-chatbot...

Online15.02.2024

Je ​AI-geliefde is onbetrouwbaar: onveilig en uit op geld

Doe het veilig
Consumenten bezuinigen op kosten, maar helaas ook op privacy en security

In heel Nederland, maar ook in de rest van Europa, zorgen de toenemende kosten van levensonderhoud en de inflatie voor sombere economische vooruitzichten voor het komende jaar. Met als logisch gevolg dat we wat meer gaan...

Cybercrime05.02.2024

Consumenten bezuinigen op kosten, maar helaas ook op privacy en security

​Erotische datingsites: oplichting als premium verdienmodel

Om maar direct met de deur in huis te vallen: erotische datingsites bieden zelden of nooit wat ze beloven. Het betreffen zonder uitzondering verdienmodellen gebaseerd op misleiding van het mannelijk libido. In alle geval...

Online23.01.2024

​Erotische datingsites: oplichting als premium verdienmodel

Waarom grijpt de Autoriteit Consument & Markt niet in?
Dilan Yesilgoz grootste privacyschender van 2023

Elk jaar kiest het Nederlandse publiek weer een persoon of (overheids)organisatie die volgens ons in dat jaar de grootste inbreuk gepleegd hebben op onze online communicatievrijheid en privacy. Gekozen kan worden uit een...

Nieuws15.01.2024

Dilan Yesilgoz grootste privacyschender van 2023

Demissionair minister krijgt de Big Brother Award; X en Meta ontvangen expertprijs
​3 voorspellingen voor de beste privacy-first advertenties in 2024

Na alle technologische ontwikkelingen in 2023 zijn de uitdagingen voor adverteerders dit jaar groot. De centrale vraag: hoe kun je gepersonaliseerde advertenties maken, zonder daarbij third-party cookies te gebruiken en...

Advertising10.01.2024

​3 voorspellingen voor de beste privacy-first advertenties in 2024

Verder lezen over Security

5 tips om online veilig te zijn

Heb jij wel eens een bericht ontvangen, met een eis om nu te betalen of je foto’s zullen online worden gezet? Of je krijgt een telefoontje en je hoort een tape van een of andere officiële instelling zoals Interpol, met de mededeling dat jouw identiteit is betrokken bij een fraudezaak en met de te nemen stappen.

Online20.05.2024

5 tips om online veilig te zijn

Dell maakt melding van een mogelijk datalek

Dell heeft een beveiligingsincident gehad. Het is nog wat onduidelijk wat er nu precies is buitgemaakt en waarom.

Cybercrime10.05.2024

Dell maakt melding van een mogelijk datalek

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Fortinet heeft een nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report uitgebracht. In deze nieuwe editie van dit halfjaarlijkse rapport zien we de trends uit de periode van juli tot en met december 2023.

Cybercrime08.05.2024

Cybercriminelen maken sneller misbruik van nieuwe kwetsbaarheden

Zo blijkt uit nieuw Global Threat Landscape Report van Fortinet
World Password Day: omdat we nog steeds niet nadenken over wachtwoordgebruik

Wachtwoorden vormen de basis van ons digitale leven, maar ze dienen ook als toegangspoort voor cybercriminelen om in te breken in gevoelige persoonlijke informatie.

Cybercrime02.05.2024

World Password Day: omdat we nog steeds niet nadenken over wachtwoordgebruik

Standaardwachtwoorden zijn bij wet verboden in het Verenigd Koninkrijk

Gewoon 'wachtwoord' als standaardwachtwoord, lekker makkelijk toch? In het Verenigd Koninkrijk mag het niet meer.

Cybercrime30.04.2024

Standaardwachtwoorden zijn bij wet verboden in het Verenigd Koninkrijk

Bescherm jij je online identiteit wel genoeg?

We kennen allemaal wel de verhalen van mensen wiens Instagram-foto’s worden gestolen om een catfish-account aan te maken, of mensen, bedrijven en merken bij wie hackers toegang hebben gekregen tot een van de social media accounts.

Cybercrime15.04.2024

Bescherm jij je online identiteit wel genoeg?

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Schandalen als gevolg van ontsporende Artificial Intelligence (AI) zullen de aankomende jaren hoogstwaarschijnlijk een wereldwijd probleem gaan vormen. De uitrol en integratie van AI's binnen online toepassingen zullen n...

Online18.03.2024

​Digitaal mijmeren: Zullen AI’s op het internet op enig moment ontwaken?

Mogelijk ontwikkelen AI's een vorm van gedecentraliseerd interactiviteitsbewustzijn