Cybercrime31.01.2011

Brein haalt 50 sites uit de lucht maar niemand weet welke


brein-haalt-50-sites-uit-de-lucht-maar-n.jpg
brein-haalt-50-sites-uit-de-lucht-maar-n.jpg

De MPAA (Motion Picture Association of America) heeft 12 Torrent sites in de VS uit de lucht weten te halen met de hulp van het Nederlandse BREIN. Op dit moment tast nog iedereen in het duister over welke sites het nu precies gaat want URL’s zijn niet vrijgegeven.

Zeker is dat het om 12 sites in de VS gaat naast 39 sites in andere landen elders in de wereld. Het neerhalen van de sites gebeurde vrij eenvoudig d.m.v. standaard routines waarbij via de hosting-provider een klacht wordt ingediend over misbruik van auteursrechten. Het Torrent wereldje schijnt zich er niet echt druk om te maken en geeft aan dat het om zeer kleine spelers gaat.

In een reactie over het feit dat het om kleine sites gaat zegt Tim Kuik van BREIN “New sites are popping up, but we take these down faster and faster so they can’t gain an audience, our goal is to limit the availability of illegal sites so people rather use legal platforms“. De reden dat Brein verder geen namen van de sites vrij wil geven is omdat de sites razendsnel van hosting-provider switchen en op andere IP-adressen weer terug in de lucht komen. [Bron]