Media10.03.2008

Staatssecretaris de Jager met ‘ballen op het blok’.


staatssecretaris-de-jager-met-ballen-op-.jpg
staatssecretaris-de-jager-met-ballen-op-.jpg

Internetondernemer en staatssecretaris de Jager ligt met de spreekwoordelijke ‘ballen op het blok’.

In het verleden heeft DutchCowboys niet altijd even positief bericht over ISM oprichter de Jager. Maar nu moeten we het toch even voor hem opnemen.

De grote ICT problemen bij de belastingdienst heeft de Jager vooral geërfd van zijn voorgangers. In de afgelopen jaren heeft de overheid miljarden verspild aan verkeerde ICT projecten. Ik verdenk vml. staatssecretaris Joop Wijn ervan dat hij uit de politiek is gestapt omdat onder zijn verantwoordelijkheid de problemen al de pan uitrezen.

Maar goed. De Jager is nu wel verantwoordelijk. En de messen worden al geslepen in het Haagse. Nog één misstap bij de belastingen en het is exit voor Jan Kees. Nog een geluk dat hij kan terugvallen op zijn grote ervaring bij ISM. Hij zal al zijn ICT kennis en ervaring nodig hebben om een grote slag te maken binnen de belastingdienst.

Vorige week kondigde hij al aan dat er geen nieuwe projecten meer bij kunnen en dat hij 5-10 jaar nodig heeft om de problemen op te lossen. Makkelijker kunnen ze het niet voor hem maken… .