Online31.08.2009

Stallone komt met Rambo 5


stallone-komt-met-rambo-5.jpg
stallone-komt-met-rambo-5.jpg

Volgens Variety heeft Nu Images/Millenium Films het groene licht gegeven voor de vijfde Rambo film waarin Sylvester Stallone wederom de hoofdrol gaat spelen. De film gaat zich rond de Amerikaans-Mexicaanse grens afslepen waar Rambo een ontvoerd meisje moet redden uit de handen van mensen handelaren en drugsbaronnen.

De opnames staan gepland voor komend voorjaar nadat Stallone klaar is met de film The Expendables.

De eerste Rambo film “First Blood” (goed voor 125 miljoen dollar) stamt uit 1982 waarin John Rambo als Vietnam veteraan zijn vrienden uit de oorlog wil opzoeken maar gearresteerd wordt voor landloperij en na martelingen uit de gevangenis weet te ontsnappen en wraak neemt op de sherrif en zijn collega’s.

De opvolger van “First Blood” was “First Blood II” uit 1985 waarin Stallone als geheim commando ingezet wordt om in Vietnam een Amerikaanse krijgsgevangenen te bevrijden, de film leverde meer dan 300 miljoen dollar op en is daarmee nog steeds de succesvolste film uit de Rambo reeks.

In Rambo III uit 1988  -goed voor 190 miljoen dollar- vecht Rambo met de Mujahedeen rebellen tegen het Russisch leger in Afghanistan en de laatste Rambo (IV) uit 2008 vraagt een mensenrechten organisatie Rambo in Burma te bevolking te beschermen tegen het leger, deze film leverde ongeveer 150 miljoen dollar op.

Het zal mij verbazen als Rambo V net zo’n kaskraker als “First Blood II” gaat worden, wat denk jij?

Jöran Maaswinkel

Jöran Maaswinkel is cameraman/editor/regisseur en freelance fotograaf. Meestal is hij achter de schermen te vinden om andere beter in de spotlights te krijgen. Zijn passie ligt bij beelden, bewegende of stilstaande zolang ze maar aanspreken. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in nieuwe- en social media.