DC Business01.02.2021

We zijn allemaal op zoek naar planten voor ons thuiskantoor


De duurzame plantenwebshop Sprinklr heeft de omzet sinds de jaarwisseling verdrievoudigd. Dat komt vooral op het conto van het plantenpakket ‘Thuiskantoor.’ Een pakket dat bestaat uit 5 makkelijk te onderhouden kamerplanten en helpt om werkplekken te vergroenen, werd speciaal voor thuiswerkers samengesteld in de eerste lock-down in april vorig jaar. Door de lancering is dit nu het meest verkochte kamerplantenpakket bij Sprinklr en blijft het in populariteit toenemen.

Suzanne van Straaten, oprichter van Sprinklr: “Nu we steeds langer thuiswerken zien we dat de behoefte aan een fijne en gezellige werkplek toeneemt. Een manier om dit te creëren is door je ruimte te vergroenen met planten. Behalve dat kamerplanten je thuiskantoor gezellig maken, blijkt uit onderzoek dat planten je concentratie, productiviteit en creativiteit verhogen.

Thuiskantoor planten populairder dan ooit

Sprinklr verstuurde in 2020 honderden Thuiskantoor-pakketten naar de mensen thuis. De plantenwebshop zag de populariteit van het pakket alsmaar toenemen, zowel onder werknemers en werkgevers. “Steeds meer werkgevers kloppen bij ons aan om hun werknemers te verrassen met een plantenpakket. Het is een leuk cadeau en tegelijkertijd een investering in de gezondheid van de werknemer,” aldus Van Straten.

Werken tussen planten helpt bij concentratie

Volgens een Brits onderzoek blijkt dat de productiviteit en creativiteit aanzienlijk toeneemt wanneer je werkt in een plantenrijke omgeving. Het verlaagt je stress level en zorgt ervoor dat je je langer kan concentreren. Bovendien helpen planten je eerder te herstellen bij ziekte.

<i>Heb jij al een plant staan op je thuiskantoor?</i>
Heb jij al een plant staan op je thuiskantoor?
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Bedrijven

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze...

DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben