DC Business19.09.2016

SAP Quality Awards 2016 voor Mediq, Vebego en Remeha


De meest succesvolle implementaties worden jaarlijks door SAP Nederland beloond met een Quality Award. Mediq, Vebego International en Remeha zijn dit jaar de winnaars. In totaal werden negen organisaties beloond met een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding.

Pas als organisaties het slim en innovatief toepassen, bewijst technologie de waarde in de praktijk. Dat is dan ook de reden voor SAP Nederland om ieder jaar succesvolle SAP-implementatieprojecten te belonen met een Quality Award. Er waren in drie categorieën prijzen te winnen: Business Transformation, Fast Delivery en Innovation.

Business Transformation

Business Transformation gaat over de impact van een implementatie. Vebego International, een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, publieke sector en de gezondheidszorg, pakte in deze categorie het goud.

Vebego International harmoniseerde, standaardiseerde en verbeterde zijn field- en back-officeprocessen en implementeerde hiervoor SAP Cloud for Customer, ERP Central Component (ECC), Process Integration (PI) en Fiori apps. Voor Vebego International, een bedrijf met ruim tienduizend werknemers, betekende de migratie een transformatie van een functioneelgedreven naar een end-to-end procesgeoriënteerde organisatie.

De jury roemde de manier waarop Vebego International samen met zijn partner Experis Ciber en KPMG al zijn bedrijfsprocessen heeft aangepast aan de best practices van SAP. De behoeften van de business waren gedurende het gehele project inzichtelijk en mogelijke risico’s werden continu gemonitord en op regelmatige basis gerapporteerd.

Het zilver ging naar Jacobs Douwe Egberts en het brons naar Mediq.

Fast Delivery

Remeha, leverancier van innovatieve en energiezuinige systemen voor klimaatcontrole, warmte en warm water voor zowel woningen als utiliteit, pakte het goud in de categorie Fast Delivery. De jury loofde Remeha voor de ‘perfecte implementatie’ van SAP Rapid Deployment Solutions en prijsde de resultaten die na de oplevering van het project zijn behaald. Het aantal ‘Days Inventory Outstanding’ daalde aanzienlijk. Daarnaast is de accuraatheid van de forecasts significant gestegen.

Remeha heeft samen met Quinso SAP APO Demand Planning RDS uitgerold voor de verbetering van de productie- en voorraadplanning. Het voornaamste doel voor Remeha was het optimaliseren van het voorraadbeheer door de klantbehoefte beter te voorspellen om zodoende de service te verhogen en tegelijkertijd de voorraad(kosten) te verminderen.

De uitdaging was om één geautomatiseerd systeem te ontwikkelen dat kan worden gebruikt in meerdere landen. Met de hulp van partner Quinso slaagde Remeha erin om binnen zes maanden SAP APO Demand Planning RDS te implementeren in Nederland en Frankrijk.

Het resultaat is een platform dat Remeha in staat stelt om de benodigde voorraden nauwkeuriger af te stemmen op de klantvraag en veel verder vooruit te voorspellen, het planningsproces te standaardiseren en de service richting de eindklanten verder te optimaliseren. “SAP APO Demand Planning heeft een significante bijdrage geleverd aan het versterken van onze klantgerichtheid“, concludeert Jan Willem Rietdijk, CIO van BDR Thermea waar Remeha onderdeel van is.

Strukton Worksphere en Landjuweel hebben respectievelijk zilver en brons gewonnen.

Innovation

In deze categorie ging het goud naar Mediq, een belangrijke speler in de internationale zorg. Volgens de jury was het project waarmee Mediq meestreed in de categorie Innovation op alle punten van een hoge kwaliteit. Mediq volgde de best practices van SAP en slaagde er samen met partners Deloitte en SuccessFactors in om binnen vier maanden tijd een complete HR Core voor vierduizend medewerkers én een redesign van Performance Management op te leveren.

Als internationaal opererende organisatie had Mediq behoefte aan een innovatieve, cloudgebaseerde HCM-oplossing om de HR-data van medewerkers binnen en buiten Nederland op te kunnen slaan en beheren. Samen met Deloitte en SuccessFactors implementeerde Mediq ‘Employee Central’ (HR Core) en Performance Management ter vervanging van de bestaande SAP HCM-oplossing.

In vier maanden een complete HR Core én een redesign van Performance Management opleveren was geen sine cure“, aldus Frans Dagelet, directeur Human Capital Consulting bij Deloitte. “Door een goed partnership met Mediq en commitment van beide organisaties hebben we een kwalitatief uitstekende oplossing geleverd. Beide veranderingen zijn een innovatie in de digitale bedrijfsvoering van Mediq.”

Het zilver was er voor DSM Sinochem Pharmaceuticals terwijl SUEZ met de eervolle bronzen onderscheiding naar huis ging.

De winnaars van de SAP Quality Awards 2016
De winnaars van de SAP Quality Awards 2016