MerkGoed investeert in Riverdale

MerkGoed investeert in Riverdale

Vorig artikel Volgend artikel

Om Riverdale weer een sterke positie te laten innemen in de home & living branche zijn ze een strategisch parnerschap aan gegaan met Nederlands Merkgoed (NMG). Deze participatiemaatschappij richt zich op het bouwen van sterke consumentenmerken. Door een belang te nemen in Riverdale heeft het bedrijf de afgelopen maanden een nieuwe strategische koers ingezet die nu al haar vruchten afwerpt.

Marcel Bregman van Riverdale, zegt: “de afgelopen twee jaar zijn, mede door Corona, best zwaar geweest voor ons bedrijf. We hadden daarbij te veel hooi op onze vork genomen waardoor we focus verloren, met omzet daling als gevolg. Met de komst van NMG is er een duidelijke lijn en visie neergezet, waarbij de focus meer komt te liggen op woonaccessoires, geurproducten en klein meubelen. Op deze nieuwe strategie wordt in de markt direct al goed gereageerd, hetgeen ons sterkt in de gedachte dat we op de goede weg zijn. Het doel is om van Riverdale weer een helder consumentenmerk te maken dat staat voor kwaliteit en hoogstaand design. We willen het merk weer volop onder de mensen brengen, wat we onder meer zullen doen door ons meer te richten op het gifting segment”.

Riverdale

Zichtbaarder in de media

Onderdeel van de nieuwe strategie is ook dat Riverdale als merk zichtbaarder zal worden in de media. Er wordt in samenwerking met NMG een campagne ontwikkeld, waarmee de nieuwe positionering helder op het netvlies van de consument zal komen.

Familie investeert mee

Riverdale is altijd een familiebedrijf geweest en ook naar de toekomst toe blijft de familie een belangrijke rol in het bedrijf spelen, hetgeen nog eens wordt onderstreept door het feit dat de familie ook heeft deelgenomen aan deze investeringsronde.

Mede dankzij dit extra kapitaal, kan er in de komende jaren flink geïnvesteerd worden in product innovatie en slimme commerciële concepten waarmee retailers weer goede doorverkoop en marges kunnen realiseren. Bregman: ‘Met de nieuwe koerswijziging willen we natuurlijk zowel onze handelspartners als de eindconsument blij maken’.

Sylvia Torn

DC Business is het zakelijke platform van Dutchcowboys en wordt beheerd door Sylvia. Met veel passie en energie helpt Sylvia organisaties en merken gericht...