DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen


Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplossing gelanceerd die het proces van FBAR-aangiften (Foreign Bank Account Report) voor Amerikanen in het buitenland vereenvoudigt.

Als vervolg op het succes van de Amerikaanse expatvriendelijke doe-het-zelf belastingsoftware die in 2020 werd geïntroduceerd, heeft Expatfile een nieuwe stap gezet om de belasting- en rapportageverplichtingen van Amerikanen in het buitenland te verminderen door elektronische indiening van Form 114 (FBAR) te integreren in het belastingaangifteproces, met één klik op de knop.

Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN)

Amerikanen zijn verplicht om jaarlijks informatie omtrent hun buitenlandse bankrekeningen te delen met een instantie genaamd Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Als het gecombineerde saldo van deze rekeningen op enig moment gedurende het jaar meer dan $10,000 bedraagt, moeten zij Form 114 (FBAR) elektronisch indienen. Deze Amerikaanse rapportageverplichting staat los van de belastingaangifte welke op haar beurt dient te worden ingediend bij de Internal Revenue Service (De Nederlandse belastingdienst).

De straffen voor het niet naleven van deze Amerikaanse rapportageverplichting zijn streng, beginnend bij een boete van $10.000 en in ernstige gevallen kan het zelfs resulteren in een gevangenisstraf.

FBAR-formulieren

Door het integreren van deze rapportageverplichting in Expatfile’s bestaande aangifteproces kunnen Amerikanen in het buitenland nu met een klik op de knop hun belastingaangifte en FBAR tegelijkertijd elektronisch versturen. Dit bespaart hen veel tijd en moeite en tegelijkertijd beidt het hun de zekerheid dat de FBAR-formulieren met succes naar FinCEN zijn verzonden. Dit wordt aangetoond door beveiligde digitale ontvangstbewijzen en bevestigingen.

FBAR filing
FBAR filing

Missie Expatfile

Volgens mede-oprichter Giuseppe Salvaggio heeft Expatfile gezien dat veel Amerikanen die in het buitenland wonen zelfs overwegen afstand te doen van hun Amerikaanse staatsburgerschap vanwege de complexiteit van deze vereisten.

Het is de missie van Expatfile om het nalevingsproces voor alle Amerikanen in het buitenland te stroomlijnen, waardoor het beheersbaar en betaalbaar wordt, zonder de noodzaak voor belastingdienstverleners. De toevoeging van een gebruiksvriendelijke FBAR-oplossing voor slechts $49 betekent een aanzienlijke stap in de richting van het het realiseren van deze doelstelling.

De integratie van FBAR in Expatfile’s aangiftesoftware markeert de volgende fase van Expatfile’s inzet om technologie te gebruiken om de naleving te vereenvoudigen voor alle Amerikanen die in het buitenland wonen

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Bedrijven

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze...

DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt

Kanban: je hebt er misschien weleens van gehoord. Zeker in een corporate omgeving wordt er vaak met Kanban gewerkt. Maar vaak wordt het niet volop ingezet: het is namelijk op veel meer banen van toepassing dan mensen vaa...

Online13.02.2024

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt