DC Business16.09.2019

​Er komen nog veel meer Amazon Go winkels aan


Het is waarschijnlijk de meest innovatieve supermarkt van de wereld: Amazon Go. Er zijn mensen die nog steeds de ‘trailer’ ervan niet geloven. Toch zijn er inmiddels al een paar van deze digitale on-the-go-winkels geopend en daar komen er meer bij.

56 Amazon Go-winkels

De eerste kassaloze winkel van Amazon opende zijn deuren drie jaar geleden in Seattle. Er zijn er inmiddels meer gekomen, maar niet verspreid door heel Amerika zoals eigenlijk het plan was. Er moeten er nog meer bij komen. Het is het plan om aan het einde van dit jaar 56 Go-winkels te hebben en eind 2020 zelfs 156. Dat lijkt echter wat minder snel te gaan. Er zijn er nu echter pas 18, waarvan 15 stuks openbaar.

Onder de locaties van die winkels zijn onder andere steden als Chicago, San Francisco en New York. Het lijkt erop dat Amazon voor de rest van de winkels moeite heeft om goede locaties te vinden. De winkels kunnen namelijk niet overal zomaar worden neergezet. Ze hebben hoge plafonds nodig en moeten dichtbij een Amazon-depot liggen, omdat ze goed moeten worden beleverd met verse producten.

Supermarktketen

Tegelijkertijd is er ook een andere ontwikkeling gaande bij Amazon. De winkelketen heeft al 87 pop-up kiosks in Amerika gesloten, en deed dat vrij plotseling. Amazon schijnt een nieuwe supermarktketen te willen beginnen, dus misschien is het eerder aan het kijken naar grote locaties voor echte supermarkten in plaats van kleinere plekken voor de technisch geavanceerde Go-winkels.

Dat zou jammer zijn, want de Go-winkels bieden een interessant kijkje in de toekomst. Recentelijk is Albert Heijn begonnen met een test met eenzelfde soort winkel.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Amazon

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Fallout en The Last of Us. Als het om series gaat is de vergelijking snel gemaakt. Beide series zijn gebaseerd op videogames. The Last of Us is al een doorslaand succes is en Fallout lijkt in zich te hebben dat ook te worden.

Entertainment17.04.2024

Wordt Fallout net zo’n succes als The Last of Us?

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

Fallout gekeken? Dan heb je misschien wel de behoefte gevoeld om dat nummer te bellen dat in de zesde aflevering voorbij komt. Niet doen: dat is al voor je gedaan en dat scheelt weer belkosten.

Entertainment16.04.2024

Wat hoor je als je het telefoonnummer uit de Fallout-serie belt?

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

Op zoek naar iets tofs om te kijken dit weekend? We zetten bij dezen Fallout op je watchlist. Dit is waarom.

Entertainment12.04.2024

4 redenen om Fallout te kijken op Prime Video

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

Is hij gek, een idioot of zit er toch iets in? In 2017 verkochten Didi Taihuttu, zijn vrouw Romaine en hun drie jonge dochters Joli, Juna en Jessa al hun bezittingen en stoppen het geld in bitcoins. Ze reizen de wereld o...

Entertainment03.04.2024

All-In The Bitcoin Family verschijnt deze week op Prime Video

vanaf 5 april te zien
​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

Het was een video die volledig viral ging, en terecht: Amazons kassaloze supermarkten. Nu lijkt het daar echter op terug te komen. Het verwijdert de Just Walk Out-technologie uit de Fresh-supermarkten in de Verenigde Sta...

Technology03.04.2024

​Opmerkelijk: Amazon stopt met zijn kassaloze supermarkt

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

Het is geen waarzegger: Amazon introduceert een app waarmee je hand wordt gelezen. Niet om te bepalen hoe lang je levenslijn is, maar wel om vast te stellen hoe hoog je banksaldo is. Of nou ja, of het genoeg is om de bet...

Technology29.03.2024

​Amazon introduceert app op met je handpalm te betalen

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

Amazon heeft geen geweldige ervaringen met AI, of met productpagina’s, maar het gaat de twee desondanks verenigen. Verkopers kunnen straks hun productpagina’s laten maken door kunstmatige intelligentie.

Online14.03.2024

​Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor

De geliefde gamefranchise Fallout heeft zijn eerste trailer te pakken en die stelt niet teleur. We beginnen al meteen met een typische Fallout-televisie met oude beelden, om vervolgens gelanceerd te worden naar de postap...

Entertainment07.03.2024

De Fallout-trailer houdt de games in ere: en vooral de humor