DC Business06.04.2017

Eén op de vier Europeanen winkelt elke week online


Naar verwachting zal de Europese markt voor e-commerce tussen 2015 en 2018 met 45% gegroeid zijn. Uit de eerste Masterindex over nieuwe online betalingstrends blijkt dat Europeanen fanatieke online shoppers zijn. Eén op de vier personen kocht minstens één keer per week online producten of diensten in 2016.

Over het algemeen wordt er in het Verenigd Koninkrijk het meest gebruikt gemaakt van e-commerce als shopkanaal. Het hangt natuurlijk sterk af van wat voor type producten online gekocht worden. Bijvoorbeeld kleding en schoenen zijn over het algemeen het meest populair (48% gemiddelde) gevolgd door tickets (34%), elektronica (33%) en boeken (31%).

Online gokken

Britten die online shoppen (33%) geven aan twee keer meer geïnteresseerd te zijn om hun boodschappen via het internet te doen dan Nederlanders (16%), Fransen (15%) en Belgen (13%). Finland (31%), Zweden (22%) en Noorwegen (22%) zijn overigens de enige landen waar één op de vijf mensen met internet online gokt.

Online bankieren

In Tsjechië, Duitsland, Nederland en Polen is online bankieren twee keer zo populair als betalen per bankpas, maar in landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Ierland en Italië, blijven kaarten voorlopig nog de meest populaire betaalmethoden.

In het onderzoek is ook gekeken naar nieuwe betaalmethoden zoals e-wallets, bankapps en QR-code scannen – waarbij naar voren kwam dat er een sterke potentie voor groei is in deze gebieden. Echter, de wens en het gebruik binnen Europa om nieuwe technologieën uit te proberen, komt niet overeen met het daadwerkelijke gebruik. Angst voor fraude is in Europa de primaire reden om niet online te kopen zo blijkt in alle onderzochte landen.

Verder lezen over Online Shop

Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China

Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van 2024 ruim €9 miljard online uitgegeven, een groei van 3% t.o.v. Q1 2023. Het aantal online aankopen nam iets af (-3%) naar ruim 85 miljoen. Wel wordt er meer gekocht bij buitenlandse webshops; zowel het aantal aankopen als de bestedingen cross-border zijn toegenomen

Online01.07.2024

Nederlandse consumenten shoppen online steeds meer in China

Catawiki komt met een ‘nu kopen’ functie

Catawiki introduceerde vandaag een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid voor kopers om de hele veiling over te slaan en het object direct te kopen voor een vaste prijs. In 2023 liepen veel geïnteresseerden het object van hun dromen mis: ze plaatsten een bod maar verloren de veiling. Om dit in de toekomst te vermijden, lanceert Catawiki de optie om iets gelijk te kopen. Dankzij deze functie kunnen kopers ervoor kiezen om een object meteen te kopen in plaats van de duur van de veiling af te wachten.

Online27.06.2024

Catawiki komt met een ‘nu kopen’ functie

Daarmee skip je de veiling
Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

Als je van plan bent om in de komende dagen een nieuwe gadget aan te schaffen, dan kun je misschien dus beter even wachten tot de Prime Days plaatsvinden: 16 en 17 juli 2024.

Online25.06.2024

Amazon Prime Day vindt plaats op 16 en 17 juli

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Als je iets bij een kleine webwinkel bestelt, zeker als het een op papierwaren of cadeautjes toegespitste webshop is, dan weet je dat je vaak dat beetje extra kunt verwachten.

Online17.06.2024

5 x waarom een goede verpakking telt bij webshops

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Shein, het bekende Chinese online warenhuis, moet zich aan de strenge regels van de EU gaan houden en dat betekent: oppassen met nepperij.

Online26.04.2024

Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels

Direct betalen via iDEAL hoeft niet meer: nu kan het in drieën

iDEAL kennen veel mensen als de handige betaaloptie bij webwinkels waarmee je meteen kunt betalen met je bankrekening. We kennen het al decennia en zijn er al helemaal aan gewend, maar in het buitenland zijn ze soms jalo...

Online09.04.2024

Direct betalen via iDEAL hoeft niet meer: nu kan het in drieën