DC Business22.03.2021

Dit is de nieuwe 100% elektrische Maxus ​eDeliver 9


Maxus brengt met de nieuwe eDeliver 9 een zeer aantrekkelijke bedrijfswagen (een prijs vanaf € 49.990 ex. BTW) in de e-LCV-markt in het ‘Large segment’. En met de vorige week gelanceerde 10% overheidondersteuning, de ‘SEBA’ (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s), is er bovendien een maximum subsidiebedrag van € 5.000 mogelijk.

Levering vanaf juni

Kenmerkend is de grote variatie aan accupakketten, de zeer rijke standaarduitrusting en het maximale trekgewicht van 1.500 kg. In juni start de levering van de eDeliver 9 in Nederland met de gesloten versie. Initieel is dan te kiezen uit twee lengtematen en twee dakhoogten. Daarna volgen snel de overige drie versies (Chassis Cabine, Dubbelcabine, Personenbus). Bovendien levert Maxus direct deze nieuwe eDeliver 9 L3H3 in een N2-versie (GVW 4,05 ton), die met B-rijbewijs is te rijden.

De Maxus eDeliver 9 kent slechts één uitrustingsniveau, de meest complete! Nagenoeg alle denkbare comfort- en veiligheidsitems zijn standaard. Dat zijn onder meer airconditioning, 10-inch touchscreen met achteruitrijcamera + Apple Carplay/Android Auto, parkeersensoren voor/achter, LED-koplampen, Lane Change Assist, Blind Area Monitoring en bandenspanningscontrole TPMS. De standaard-uitrusting van alle L3H2 / L3H3-versies wordt bovendien nog eens verder uitgebreid met Automatic Emergency Brake System (AEBS), Adaptieve Cruise Control, Lane Departure Warning en verwarmbare stoelen.

Maximaal laadvermogen van 1.350 kg

De L2H2, L3H2 en L3H3 varianten hebben laadvolumes van respectievelijk 9,7 m3, 11 m3 en ruim 12,5 m3. De L3H3 als N2-versie heeft daarnaast zelfs een laadcapaciteit van maar liefst 1.350 kg. Samen met de trekcapaciteit van 1.500 kg is deze elektrische bestelwagen uniek in het segment. Dat maakt de eDeliver 9 zeer veelzijdig inzetbaar, ook voor het zwaardere werk.

Grootste accu in e-LCV van 89 kWh

De instapversie eDeliver 9 L2H2 heeft een 52 kWh accu. Andere versies volgen nog. De L3H2 is er met 72 kWh of 89 kWh accu. Ook bij de eDeliver 9 heeft Maxus sterk gefocust op een hoog efficiënte elektromotor plus aandrijving, voor een gunstig stroomverbruik en grote reële actieradius tot ruim 350 km. De elektromotor levert een piekvermogen van 150 kW en een maximaal koppel van 310 Nm. De maximum snelheid is begrensd op 100 km/uur en bij de speciale met B-rijbewijs te rijden N2-versie is dat 90 km/uur. In het najaar komt de eDeliver 9 ook uit als Chassis Cabine met een 65 kWh accu.

3-faselader AC én standaard DC snelladen

Alle Maxus bestelwagens zijn standaard voorzien van zowel AC- als DC-laders. De Maxus eDeliver 9 is ook standaard voorzien van een on-board 3-fase AC-lader, waarmee 11 kWh kan worden geladen. Snelladen (DC) kan met 52 kW/h tot zelfs ruim 80 kW/h bij de grootste accu. Alle accu’s zijn daarmee in ongeveer drie kwartier voor ca. 80 % op te laden.

Er is sprake van 8 jaar garantie op de high voltage accu met een maximum van 160.000 kilometer. Vanaf eind juni 2021 is de 100% elektrische Maxus eDeliver 9 beschikbaar bij het professionele Maxus bedrijfswagendealernetwerk op meer dan 25 locaties in Nederland.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Bedrijven

5x tips om van jouw werkplek een chille omgeving te maken

We hebben allemaal weleens van die dagen waarop we liever in bed zouden blijven liggen dan naar het werk te gaan. Het kan ook anders, af en toe pauze nemen op een plek waar je je comfortabel voelt en waar je geïnspireerd kunt werken is veel fijner. Hieronder lees je 5 tips om te werken in een chille omgeving, waardoor je kunt relaxen én productief kunt werken.

DC Business21.06.2024

5x tips om van jouw werkplek een chille omgeving te maken

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

De wereld van bedrukte relatiegeschenken blijft zich ontwikkelen, waarbij elk jaar nieuwe trends opduiken die aansluiten bij de wisselende voorkeuren en technologische ontwikkelingen.

DC Business15.05.2024

Trends in 2024 voor bedrukte relatiegeschenken: Wat is hot en wat niet?

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen