Zelfrijdende taxi’s staan op het punt San Francisco 'in te nemen'

Zelfrijdende taxi’s staan op het punt San Francisco 'in te nemen'

Vorig artikel Volgend artikel

San Francisco, en Silicon Valley, staan natuurlijk al tientallen jaren bekend vanwege de vele technische en wereldschokkende innovaties en vernieuwingen die daar hun oorsprong vinden. Ooit was San Francisco de bakermat van Flower Power en de seksuele revolutie, tijdens de summer of love. Tegenwoordig kennen we de regio natuurlijk vooral van Tesla, Google, Apple, Meta en andere tech-giganten.

Gratis onbemande taxiritten

Daardoor is San Francisco ook steeds vaker het toneel voor de eerste stappen op het gebied van technologische innovaties die hun intrede in het dagelijkse leven maken. Het volgende voorbeeld daarvan zijn de zelfrijdende taxi’s van Cruise. De CEO van dat bedrijf maakte in een blog bekend dat, ook tot zijn eigen verbazing, de tijd gekomen is dat de zelfrijdende taxi’s van Cruise voor het eerst ook echte passagiers kunnen gaan vervoeren. De afgelopen maanden zijn tientallen testritten, waarbij medewerkers van Cruise en haar partners, waaronder GM, door San Francisco gereden werden.

Vanaf nu kunnen passagiers zich online inschrijven voor een ritje in de onbemande taxi. Daarvoor hoeft vooralsnog niet betaald te worden. Begonnen wordt met een beperkt aantal ritten en passagiers, maar Cruise verwacht de komende maanden zowel het aantal taxi’s als het aantal ritten verder te kunnen opschroeven.

Extra investering

Cruise had nog meer goed nieuws te melden. Een van de grote investeerders, The Softbank Vision Fund, heeft besloten nog eens 1.35 miljard dollar in het initiatief te steken, bovenop de 900 miljoen die het eerder al investeerde.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...