Twee doden in Amerika na een ongeluk met een 'zelfrijdende' Tesla

Twee doden in Amerika na een ongeluk met een 'zelfrijdende' Tesla

Vorig artikel Volgend artikel

Heftig nieuws uit Amerika. Daar stierven twee mannen nadat hun Tesla tegen een boom knalde. Dat gebeurde ten noorden van de stad Houston In de staat Texas. Reuters schrijft er over.

Niemand achter het stuur

Saillant detail is dat men (de autoriteiten) denkt dat er niemand achter het stuur zat. "Er zat niemand in de bestuurdersstoel", zei de politieagent die het ongeluk onderzoekt. De Tesla Model S uit 2019 vloog met hoge snelheid uit de bocht en knalde tegen een boom. De Tesla ging daarna in vlammen op.

Twee mannen in de auto

Toen de brand geblust was vonden de agenten twee inzittenden, één voorin op de passagiersstoel en de andere op de achterbank van de Tesla, blijkt uit het politierapport.

Het ongeval komt temidden van een groeiende kritiek op Tesla's semi-automatische rijsysteem na recente ongevallen. Dat terwijl het zich voorbereidt om zijn bijgewerkte 'volledig zelfrijdende' software voor meer klanten te lanceren, aldus Reuters. Het Amerikaanse agentschap voor autoveiligheid zei in maart dat het 27 onderzoeken heeft geopend naar crashes van auto's van Tesla.

Elon Musk zei in januari dat zijn volledig zelfrijdende software een groot succes gaat worden. Hij zei ook dat hij 'er zeer zeker van is dat de auto dit jaar zelf zal kunnen rijden met een betrouwbaarheid die hoger is dan die van de mens'.

[foto: Vlad Tchompalov on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...