Automotive24.11.2022

​Maak je auto slimmer met een achteruitrijcamera


De meeste moderne auto’s zijn er al van voorzien: een achteruitrijcamera. Zo kun je handig bij het inparkeren zien hoe je ervoor staat. Heb je helemaal niet zo’n moderne auto, maar ben je ook weer geen enorme held met inparkeren, dan kun je ook kiezen voor een losse achteruitrijcamera.

Achteruitrijcamera

Inparkeren is, ook als je het al heel vaak hebt gedaan, soms een uitdaging. Meestal is dat omdat andere mensen hun auto’s zo neerzetten dat er bijvoorbeeld alleen een heel ongemakkelijk plekje beschikbaar is. Tegelijkertijd zijn er veel plekken in Nederland waar een chronisch parkeerplaatstekort heerst. Reden om het jezelf iets makkelijker te maken met een camera die laat zien hoe het achteruitrijen gaat. Daar heb je zelfs een speciale achteruitrijcamerawinkels voor.

Deze camera’s weten je auto wat slimmer te maken, omdat je zo een hulpje bij de hand hebt waarmee je via het bijgeleverde scherm kunt bekijken wat er achter je auto gebeurt op plekken die je zelf niet kunt zien. Ook erg handig als je bijvoorbeeld een andere auto hebt en even moet wennen aan het formaat van de auto. Of als je geliefde net zijn of haar rijbewijs heeft en wat hulp kan gebruiken als er in jouw bolide wordt gereden.

Derde remlicht

Een achteruitrijcamera is verkrijgbaar vanaf ongeveer 200 euro voor een complete set. Het is ook mogelijk een achteruitrijcamera te kopen die meteen een derde remlicht heeft. Zo ga je nog veiliger de weg op. Er is veel verschil tussen de camera’s. Sommigen zijn voorzien van een speciale coating om stof tegen te gaan, anderen hebben verwarming om condensvorming op de lens tegen te gaan.

Het is ook mogelijk om geluid van de camera door te laten komen, de camera te spiegelen of van een raster te voorzien zodat je een nog betere inschatting kunt maken bij het achteruit rijden. Hoe meer mogelijkheden, hoe duurder een camera vaak is, maar het heeft uiteraard volledig met jouw wensen te maken. Hoef je geen geluiden te horen, maar wil je vooral gewoon zien wat er gebeurt, dan kom je met een achteruitrijcamera die wat goedkoper is al ver.

Je kunt een camera zelf monteren, maar het is ook mogelijk om het te laten doen. Veel achteruitrijcamera’s gaan gepaard met een scherm dat in de auto kan worden gebouwd en daar is wat handigheid voor nodig. Door dat aan een professional over te laten weet je dat alles goed werkt en kun je met een extra veilig gevoel de weg op gaan.

[Fotocredits –
visoot © Adobe Stock]

Verder lezen over Auto

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

The Weeknd was dit weekend. Daar konden we op eigen houtje met de Microlino weg en dat was inderdaad een hele ervaring.

Automotive12.05.2024

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

MINI Aceman begon ooit als een sterk concept, maar nu is de auto er klaar voor om een nieuwe ster in de line-up van MINI te worden.

Automotive01.05.2024

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

De beste routes in Noord-Europa voor reizen in de lente

De lente is een geweldige tijd om te reizen in Noord-Europa. De natuur ontwaakt, het weer wordt aangenaam, de landschappen zijn opvallend mooi en er zijn nog niet veel toeristen. Dus, welke pittoreske plekjes in Noord-Europa wachten op je en waarom is het comfortabeler om met de auto te reizen?

Lifestyle29.04.2024

De beste routes in Noord-Europa voor reizen in de lente

De voordelen van reizen met de auto
Helaas: je krijgt geen subsidie meer voor een tweedehands elektrische auto

Er is een goede reden bijgekomen om een gebruikte elektrische auto te kopen. Dit jaar nog. Dit is waarom je het beste kunt gaan kijken naar een tweedehands EV.

Automotive19.04.2024

Helaas: je krijgt geen subsidie meer voor een tweedehands elektrische auto

Maar er komt iets voor terug
De toekomst van ultrasoon reinigen in de automotive industrie

In de automotive industrie is de behoefte aan efficiënte en effectieve reinigingsmethoden belangrijker dan ooit. Met de voortdurende evolutie van voertuigtechnologieën en de toename van complexe componenten, biedt ultr...

Lifestyle09.04.2024

De toekomst van ultrasoon reinigen in de automotive industrie

Innovatieve producten voor een grondige schoonmaak
5 tips als je een auto wil gaan kopen

Je gaat de stap zetten: je gaat een nieuwe auto kopen. Heel erg spannend natuurlijk, maar waar begin je? Met deze 5 tips kom je sneller een stapje dichter bij die nieuwe bolide en rijdt je straks de auto die bij je past....

Automotive29.03.2024

5 tips als je een auto wil gaan kopen

Deze zelfrijdende auto kan ook autonoom driften

Een auto die uit zichzelf kan rijden en beslissingen neemt op de weg is tegenwoordig al niet eens meer zo bijzonder, maar eentje die daarbij ook nog kan driften, zeker wel. Geely toont een testauto die zich goed staande...

Automotive29.03.2024

Deze zelfrijdende auto kan ook autonoom driften

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Vandaag de dag is een auto niet meer weg te denken uit onze wereld. En hoeveel problemen er ook aan verbonden zijn (files, brandstofprijzen, milieuschade, ongelukken, enzovoort), de mensheid blijft steeds meer nieuwe voe...

DC Business21.03.2024

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Correlatie tussen prijs en milieuvriendelijkheid van brandstof in Nederland