Tijd voor een sportieve N-versie
van de geheel nieuwe Hyundai KONA

Tijd voor een sportieve N-versie van de geheel nieuwe Hyundai KONA

Vorig artikel Volgend artikel

Het volgende model in het sportieve N-gamma (sportief label voor zijn modellen) van Hyundai is de geheel nieuwe KONA N. Dit is meteen ook de eerste high-performance SUV met het N-label.

,,We passen heel graag ons succesvolle recept – dat we al gebruikten voor de Hyundai i30 N en onlangs ook voor de i20 N – nu ook toe op een van de populairste SUV’s van dit moment, onze Hyundai KONA", zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product van Hyundai Motor Europe. ,,Met de toevoeging van de Hyundai KONA aan het N-gamma bereikt ons high-performance merk N opnieuw een hoger niveau."

Hyundai-KONA-N-Prototype-3
Hyundai KONA N.

KONA N de eerste SUV met het N-label

De nieuwe Hyundai KONA N is voorzien van een 8-traps N DCT-transmissie, dus met een dubbele natte koppeling. In de combinatie met de 2.0-liter turbomotor zorgt dat voor een uiterst sportieve en dynamische rijbeleving. Net als de andere N-modellen is ook de Hyundai KONA N uitgerust met talrijke zeer sportieve voorzieningen, zoals Launch Control, en maakt hij tijdens het rijden een zeer opwindend sportief geluid.

,,De Hyundai KONA N is de eerste SUV met het supersportieve N-label", zegt Till Wartenberg, Vice President en Head of N Brand Management en de Motorsport Sub-division van Hyundai Motor Company. ,,Onze 'hot SUV' is niet alleen heel veelzijdig en functioneel, hij biedt net als de andere N-modellen ook veel rijplezier. De 'N-thusiasts', zoals wij hen noemen, zullen genieten van de KONA N, waar ze ook naartoe rijden – op de weg én op het circuit."

Hyundai-KONA-N-Prototype-1
Hyundai KONA N.
Hyundai-KONA-N-Prototype-4
Hyundai KONA N.

Aandeel Hyundai stijgt met 20% door geruchten EV-deal met Apple

Hyundai Motor Company bagatelliseert berichten dat het met Apple in gesprek is om een autonoom rijdende EV te produceren. Volgens de Koreaanse autofabrikant bevinden de besprekingen zich nog in een beginfase en zijn er nog geen beslissingen gemaakt.

Het nieuws over een mogelijke samenwerking met Apple was genoeg om de aandelen van Hyundai Motor Company met meer dan 20% te laten stijgen op de Korea Exchange op vrijdag.

Binnenkort weten we meer over de Hyundai KONA N

Hyundai’s sportieve N-label, dat zijn entree op de high-performance-markt maakte met de Hyundai i30 N, wil het gamma in 2021 verder uitbreiden. Met specifieke modellen – zoals de Hyundai i20 N en de KONA N – biedt het in zeer uiteenlopende segmenten modellen aan die even zo uiteenlopende berijders veel rijplezier bezorgen.

Meer informatie over de nieuwe Hyundai KONA N volgt in de komende weken.

Hyundai-KONA-N-Prototype-5
Hyundai KONA N.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...