Automotive01.10.2020

EV Experience gaat door: ‘We hebben er keihard voor geknokt’


Lancering COVID- en toekomst proof auto event

Ondanks de strengere coronamaatregelen van de overheid gaat het gloednieuwe auto-event op het circuit van Zandvoort ‘gewoon’ door.

De oprichter en organisator van EV Experience is blij: ,,Hier hebben we keihard voor geknokt”, zegt Maarten Pompen.

Maarten Pompen is blij
Maarten Pompen is blij

Extra maatregelen

Pompen heeft extra maatregelen getroffen om van zijn evenement een (veilig) succes te maken: ,,Er komen minder bezoeker (maximaal 500 per dag, red) zodat we meer ruimte hebben voor de bezoekers die er wel zijn. Zo kunnen wij de 1,5 meter afstand tot elkaar garanderen.”

Circuit Zandvoort is een zogeheten ‘doorstroomlocatie’: ,,We hebben een route vastgesteld die eenrichtingsverkeer is, zodat je elkaar niet in de weg loopt”, zegt Pompen.

Proefrit

,,Als je een proefrit wil maken in een van de elektrische auto’s dan moet je een mondkapje op. Het is dwingend advies is sowieso om een mondkapje op te doen als je op het evenement aanwezig bent.”

‘Mister Electric’ is blij dat hij in goed overleg met de autoriteiten door kan gaan met zijn evenement. ,,We hebben goede afspraken gemaakt met de Veiligheidsregio Kennemerland (waar Zandvoort onder valt, red).”

EV

Geen brullende motoren of benzinedampen, maar voorbij zoevende EV’s (Electric Vehicles), e-bikes, scooters, steps en motoren. De pitboxen zijn omgebouwd tot pop-up stores van diverse automerken en toeleveranciers.

Daar ontvang je alle info over de laatste modellen en producten. Maar bij deze experience blijft het niet alleen bij kijken, want je kunt zoals gezegd zelf plaats nemen achter het stuur om te ervaren hoe deze auto’s rijden en welke technologie ze aan boord hebben.

Op de paddock staan e-bikes, steps, scooters en motoren klaar om gereden en ervaren te worden. Voertuigen worden onder andere opgeladen door de GEM Tower; een 21 meter hoge toren ontwikkeld door TU Eindhoven die groene stroom opwekt door wind en zon!

Deelnemen?

Op 2, 3 en 4 oktober 2020 zijn de garagedeuren dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een update over programmering en deelnemers vindt u op de website. Ook kunt u hier uw Experience Ticket bestellen.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor of achter de camera.