Automotive28.03.2018

Dit is de Lynk, de auto die je straks kunt kopen, huren en lenen


De Chinese auto startup Lynk & Co, net als Volvo onderdeel van de Zhejiang Geely Holding Group, heeft gisteren in Amsterdam de opvolger van de Lynk 01 gepresenteerd met de toepasselijke naam de Lynk 02. Toch is het nog wachten tot 2020 voordat deze auto straks online is te bestellen. Showrooms of garages gaan er zeker niet komen.

De eerste verkooppunten van Lynk & Co of beter nog pop-up stores worden binnen een paar jaar verwacht in Amsterdam, Brussel, Barcelona, Berlijn en London.

De eerste auto van deze opvallende startup was de Lynk 01, een cross-over, ontworpen in Zweden en gebouwd op hetzelfde CMA-platform (Compact Modular Architecture) van de nieuwe Volvo XC40. Zeker is dat de eerste modellen van Lynk een plug-in hybride aandrijflijn hebben naast een 1.5-liter en 2.4-liter benzinemotor. Of er ook een honderd procent EV zal gaan komen blijft nu nog onbeantwoord. De 01 wordt opgevolgd door de 02, de 03, 04 enz., origineel misschien niet maar niemand heeft het eerder bedacht.

Het bedrijf wil zich uiteindelijk primair gaan richten op de productie van volledig elektrische auto’s en hybrides die allen permanent met het internet zijn verbonden. Wat dat betreft lijkt de noodzaak om ook 5G eerder uit te rollen uitermate belangrijk.

Lynk 01
Lynk 01
Lynk 01
Lynk 01
Lynk 01
Lynk 01

Lynk en het einde van bezit

Volvo is sinds vorig jaar voor 30 procent mede-eigenaar en onderdeel van de eerder genoemde Zhejiang Geely Holding Group (afgekort als Geely). Wat Lynk bijzonder maakt is dat de auto niet alleen online te bestellen is maar dat je hem straks kunt lenen, kopen en delen met derden. Voor alles moet je een soort abonnement afsluiten zoals je ook een Netflix account hebt wat je kunt delen. Het einde van bezit, veel mensen weigeren het te geloven maar het gaat gewoon gebeuren en daar wordt niemand slechter van.

Het is misschien wennen aan de gedachte maar als de mogelijkheden eenmaal zijn ingedaald ga je vanzelf de voordelen ervan in zien. Mobiliteit zal de komende jaren drastisch gaan veranderen en Lynk & Co is daar een prima voorbeeld van.

Deel je Lynk met anderen
Deel je Lynk met anderen

De gimmick van iedere Lynk is natuurlijk de share optie waarmee je kunt aangeven dat de auto kan worden gedeeld gedurende de tijd dat je hem zelf niet nodig hebt.

Foto’s : Lynk & Co

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Innovatie

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

De studenten van TU Delft zijn lekker bezig. Eerder kwam er al goed nieuws binnen over de hyperloop, en nu ook over de waterstofauto.

Automotive11.06.2024

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen

Het leek even moeilijk te worden voor de hyperloop, maar de studenten van TU Delft hebben nu een groot succes bereikt.

Technology10.06.2024

Een succes voor hyperloop: TU Delft laat het van baan wisselen

Besteed je metaalbewerking online uit

Heb je voor je bedrijf een specifiek onderdeel nodig, maar heb je zelf niet de mogelijkheid om het te maken? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. Gelukkig is er in deze tijd, waarin techniek en online bestellen steeds gemakkelijker wordt, een andere oplossing voorhanden.

DC Business29.05.2024

Besteed je metaalbewerking online uit

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

Philips TV zal na 73 jaar tv-kijken in Nederland (waar zij de grondlegger van zijn) voor jou niet een onbekende zijn. In 1985 waren zij daarnaast de eerste die met de platte tv kwamen zoals we die tegenwoordig kennen en dit jaar vieren ze het 20-jarige bestaan van Ambilight TV.

Technology29.05.2024

5 redenen om juist nu een Ambilight TV te kopen

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

Op de techbeurs VivaTech 2024, die van 22-25 mei in Parijs plaatsvindt, toont Peugeot zijn visie op toekomstig rijplezier met een innovatief Hypersquare stuursysteem. Dit systeem is een van de vele technologische vooruitgangen in het volledig elektrische Inception Concept, dat nu zijn publieke debuut maakt in Parijs.

Automotive23.05.2024

VivaTech 2024: Peugeot zet hoog in op rijplezier met Hypersquare

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

Eigen tarieven bepalen en eigen werktijden: hoe fijn is dat? Het geeft een enorm gevoel van vrijheid, maar dat betekent niet dat er niet een paar dingen zijn die je toch echt wel even moet regelen. Deze 5 dingen zijn verstandig om op te letten als je je eigen bedrijf start.

Startups15.05.2024

5 dingen om op te letten als je je eigen bedrijf start

De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

De allereerste Porsche 911 voor de openbare weg met een hybride aandrijflijn staat in de startblokken om gepresenteerd te worden. Na een uitvoerig testprogramma is de nieuwe 911 klaar voor serieproductie.

Automotive13.05.2024

De eerste Porsche 911 met een hybride aandrijflijn

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring

Het is een televisie voor iedereen die op zoek is naar een indrukwekkende kijkervaring. Zoals je gewend bent van Philips is ook dit weer een meesterwerk in beeldtechnologie.

Technology10.05.2024

Review: De Philips OLED808 Ambilight TV geeft je een meer meeslepende ervaring