Automotive10.01.2022

De Volvo C40 Recharge is klaar voor de toekomst


De toekomst van Volvo is elektrisch. En de nieuwe Volvo C40 Recharge is een nieuwe stap naar een emissievrije toekomst. De C40 Recharge beschikt over alle voordelen van een SUV, maar dan met een wat lager en strakker design. Het model is gebaseerd op het CMA-voertuigplatform en is het eerste Volvo-model dat als puur elektrisch is ontworpen.

De komende jaren worden er uiteraard meerdere elektrische modellen op de markt geïntroduceerd. Het doel is dat die in 2025 al 50 procent van de wereldwijde verkoop voor hun rekening nemen, in de aanloop naar een volledig elektrisch modellengamma in 2030.

Online bestellen

Tegelijkertijd markeert de C40 Recharge een nieuw hoogtepunt in de verkoopstrategie van Volvo. Het model is alleen online – vanuit huis of in de dichtstbijzijnde Volvo showroom – te bestellen via de website van volvocars.

Klanten kunnen nu dus ook thuis vanuit hun luie stoel bestellen. In lijn met de ambitie om de complexiteit van het modellenportfolio wat te verminderen en ook beter te focussen op aantrekkelijke voorgeselecteerde varianten, heeft Volvo het consumentenaanbod van de C40 Recharge drastisch vereenvoudigd. Bij aanschaf is het handige Care Package altijd inbegrepen. Dit omvat onder meer onderhoud, garantie, pechhulp en thuislaadopties waar beschikbaar.

Echte crossover

De nieuwe C40 Recharge is een echte crossover; de auto biedt alle voordelen van een SUV, maar dan met een lagere, slankere vormgeving. De achterzijde heeft een opvallend design dat perfect past bij de lagere daklijn, terwijl de voorzijde wordt gekenmerkt door het nieuwe gezicht van elektrische Volvo’s en de koplampen met ultramoderne pixeltechnologie. Inzittenden genieten van de hogere zitpositie waaraan veel Volvo-rijders de voorkeur geven. Het interieur is samen te stellen in een aantal verschillende kleuren en uitvoeringen. De C40 Recharge heeft tevens het eerste Volvo-interieur dat volledig vrij is van dierlijk leder.

Net als de volledig elektrische XC40 Recharge-modellen wordt de C40 Recharge geleverd met een van de beste infotainmentsystemen op de markt, gezamenlijk ontwikkeld met Google. Het is gebaseerd op het Android-besturingssysteem met ingebouwde Google-apps en -services, zoals Google Assistant, Google Maps en Google Play. Ongelimiteerde data zorgt voor superieure connectiviteit, terwijl de C40 Recharge ook software-updates ‘over the air’ ontvangt. Hiermee blijft de auto zich verbeteren nadat die de fabriek heeft verlaten.

Twee elektromotoren

De C40 Recharge wordt aangedreven door twee elektromotoren, waarvan een op de vooras en een op de achteras is gemonteerd. De motoren worden gevoed door een 78 kWh-batterij die bij een snellader in minder dan 40 minuten van 10 tot 80 procent is op te laden. De vastgestelde actieradius bedraagt 442 tot 444 kilometer (WLTP).

Volvo_C40_172
Volvo_C40_172
Volvo_C40_182
Volvo_C40_182
c40-rev2
c40-rev2

Productie in Gent

De productie van de Volvo C40 Recharge gebeurt vanuit de fabriek in het Belgische Gent. De fabriek waar alle geeletrificeerde modellen van de band rollen. Van het eerste boutje tot aan het moment dat de Volvo de band afloopt neemt zo’n 32 à 33 uur in beslag.

De fabriek in Gent is een van de grootste van Volvo Cars en speelt een belangrijke rol in de transitie naar volledige elektrificatie. Volvo hanteert een van de meest ambitieuze elektrificatiestrategieën in de auto-industrie en wil in 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s verkopen. Ook wil het in 2040 een klimaatneutraal bedrijf zijn.

De productiecapaciteit van de fabriek in Gent wordt aanzienlijk vergroot tot 135.000 eenheden per jaar. Volvo verwacht dat de volledig elektrische modellen in 2022 meer dan de helft van het productievolume in Gent voor hun rekening nemen. Behalve de C40 Recharge worden in Gent ook alle XC40 varianten geproduceerd, waaronder Volvo’s eerste volledig elektrische Recharge uitvoeringen van de populaire, compacte SUV.

Connectiviteit

De C40 Recharge wordt geleverd met een van de beste infotainmentsystemen op de markt, gezamenlijk ontwikkeld met Google. Het is gebaseerd op het Android-besturingssysteem met ingebouwde Google-apps en -services, zoals Google Assistant, GoogleMaps en Google Play. En hier kunnen in de toekomst ook apps van derden toegevoegd worden.

De ongelimiteerde data zorgt voor superieure connectiviteit, terwijl de C40 Recharge ook software-updates ‘over the air’ ontvangt. Hiermee blijft de auto zich verbeteren nadat die de fabriek heeft verlaten.

volvo-google
volvo-google
Volvo-fabriek-gent-C40
Volvo-fabriek-gent-C40
volvo-fabriek-gent
volvo-fabriek-gent

Vrij van leder

Volvo zet zich met de volledig elektrisch aangedreven modellen ook in voor het welzijn van dieren. Vanaf de nieuwe Volvo C40 Recharge zijn daarom voortaan alle nieuwe, volledig elektrische Volvo-modellen vrij van leder.

In het verlengde van het streven om geen leder meer toe te passen in nieuwe modellen, zoekt Volvo ook naar hoogwaardige en duurzame materialen ter vervanging van de vele materialen die nu worden toegepast in de auto-industrie. De doelstelling is dat in 2025 al 25% van de materialen waaruit nieuwe Volvo’s worden gemaakt, bestaat uit gerecyclede en/of biologische grondstoffen. Tegen 2040 wil merk volledig circulair produceren. Als onderdeel van het klimaatbewuste beleid wil de Volvo dat ook al zijn toeleveranciers, zowel van materialen als grondstoffen, vanaf 2025 en liever eerder gebruikmaken van 100 procent duurzame energie.

Volvo wil zijn klanten alternatieven bieden voor lederen interieurbekleding, zoals hoogwaardige duurzame materialen gemaakt van biologische en gerecyclede grondstoffen. Bijvoorbeeld Nordico, een nieuw textielsoort voor het bekleden van auto-interieurs. Het is ontwikkeld door Volvo Cars en bestaat uit gerecycled materiaal van PET-flessen, natuurlijke grondstoffen uit de duurzame bossen in Zweden en Finland en gerecyclede kurken uit de wijnindustrie. Daarmee bepaalt Volvo Cars de norm voor premium interieurdesign en past het Nordico toe in de volgende generatie Volvo-modellen.

Het besluit om geen leder meer toe te passen in nieuwe Volvo-modellen is ook ingegeven door zorgen over de negatieve impact van veehouderij op het milieu, onder meer door ontbossing. De veestapel is naar schatting verantwoordelijk voor ongeveer 14 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen door menselijke activiteit – het merendeel daarvan is afkomstig van de veehouderij.

<i>Het ledervrije interieur.</i>
Het ledervrije interieur.

Veganistisch interieur

Volvo wil ook het gebruik van restproducten van de verwerking van vee reduceren. Die worden normaliter veelal gebruikt in de productie van plastic, rubber, smeermiddelen en lijm – zowel als ingrediënt van het materiaal als chemisch bestanddeel voor de behandeling van het materiaal voor productie. Volvo neemt deze stap omdat het gelooft dat het stoppen met het gebruik van leder weliswaar een stap in de goede richting is, maar dat het niet genoeg is om het auto-interieur ook veganistisch te maken.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Duurzaam

Er valt in 2027 waarschijnlijk een groot voordeel van zonnepanelen weg

De salderingsregeling van zonnepanelen gaat veranderen. Althans, als het huidige kabinet zijn zin krijgt. Dat betekent een voordeel minder voor mensen met zonnepanelen.

Technology17.05.2024

Er valt in 2027 waarschijnlijk een groot voordeel van zonnepanelen weg

Het belang van goede woning isolatie

Een goed geïsoleerde woning houdt niet alleen de warmte in de winter binnen en buiten in de zomer, maar het verlaagt ook de energiekosten.

Lifestyle15.05.2024

Het belang van goede woning isolatie

Dit is wat er gebeurt met microplastics die je eet en drinkt

Je eet ze niet bewust, maar je krijgt ze toch volop binnen: microplastics. Waar denk je dat die uiteindelijk terechtkomen? Ja, daar ook. Maar niet alleen daar...

Nieuws24.04.2024

Dit is wat er gebeurt met microplastics die je eet en drinkt

Het is niet wat je denkt
Earth Day 2024: Waarom zijn bijen eigenlijk zo belangrijk?

Happy Earth Day 2024! Deze maandag staat geheel in het teken van de aarde en vooral het behoud van onze planeet. Onder andere dankzij bijen.

Nieuws22.04.2024

Earth Day 2024: Waarom zijn bijen eigenlijk zo belangrijk?

2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij

Weet je hoeveel van de stroom die je zonnepanelen opwekken je zelf gebruikt? 30 procent. De rest gaat terug het net op.

Technology12.04.2024

2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij

En dit is waarom
135.000 voetstappen voor een duurzame boodschap in de sneeuw

Marketing12.04.2024

135.000 voetstappen voor een duurzame boodschap in de sneeuw

in de strijd tegen plastic
Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

Er wordt nog steeds volop gezocht naar alternatieven voor plastic. We hebben bijvoorbeeld in de supermarkt al geen weggooibordjes meer van plastic, maar alleen van karton. Weggooi-messen? Die zijn van hout. Bomen geven o...

Nieuws29.03.2024

Het nieuwe plastic-alternatief komt van dit verrassende materiaal

​Zonneplan gaat je zonnepanelen uitschakelen op piekmomenten

Zonneplan heeft iets nieuws bedacht om te zorgen dat het elektriciteitsnetwerk minder snel overbelast raakt: het schakel tijdelijk de omvormers van de zonnepanelen van klanten uit als het te veel wordt. Het gaat dan om d...

Nieuws22.03.2024

​Zonneplan gaat je zonnepanelen uitschakelen op piekmomenten

Verder lezen over Elektrisch rijden

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Het is een leuke bolide om te zien: de Zeekr Mix. Of hij ook goed rijdt, dat moeten we nog afwachten: en überhaupt of deze bolide ook naar Europa komt.

Automotive30.04.2024

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Elektrisch rijden is aantrekkelijk, maar niet voor iedereen. Sommige mensen willen per se een privé-laadpaal, anders willen ze niet elektrisch rijden.

Technology29.04.2024

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Tesla heeft zijn nieuwe bolide gepresenteerd. Het is niet een gloednieuwe reeks, maar een nieuwe variant Model 3. De Model 3: Performance.

Automotive24.04.2024

Tesla komt met nieuwe Model 3 Performance: dit is er nieuw

Neemt de interesse in elektrische auto’s af? [Infographic]

De interesse in elektrisch rijden is aan het dalen. Voor het eerst in jaren is de groep die niet (28%) van plan is elektrisch te gaan rijden, groter dan de groep die dit binnen vijf jaar wel (27%) van plan is.

Automotive17.04.2024

Neemt de interesse in elektrische auto’s af? [Infographic]

ANWB zegt van wel
Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Tesla heeft problemen. Het verlaagt al een tijdje zijn prijzen op zowel auto's als abonnementen en nu komt daar ook nog een vrij ernstige ontslagronde bij.

Automotive16.04.2024

Tesla gaat niet lekker: dikke prijsverlagingen en ontslaggolf

Nissan wil in 3 jaar tijd 16 elektrische auto’s lanceren

Nissan belooft dat het de komende paar jaar met maar liefst 16 elektrische auto’s komt. Het had eerst andere plannen in het kader van verduurzamen, maar heeft deze aangepast. Het was van plan om 23 elektrische auto’s...

Automotive26.03.2024

Nissan wil in 3 jaar tijd 16 elektrische auto’s lanceren

​Ford wil het met twee auto’s opnemen tegen Chinese makers

Ford heeft twee auto’s in de maak die het beide moeten gaan opnemen tegen Chinese merken, maar ook tegen Tesla. Tesla is een populair automerk en heeft elektrisch rijden op de kaart gezet, al dragen ook merken als Kia...

Automotive20.03.2024

​Ford wil het met twee auto’s opnemen tegen Chinese makers

​Elektrische KGM Torres EVX gooit meteen hoge ogen

Hoewel tientallen Chinese merken de automarkt volstorten met nieuwe modellen zijn er ook nieuwe merken die niet uit het land van de lange muur komen. Neem het Zuid-Koreaanse bedrijf KG. Dat kocht het eveneens Koreaanse S...

Automotive14.03.2024

​Elektrische KGM Torres EVX gooit meteen hoge ogen

Verder lezen over Elektrische auto

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

Nissan geeft in-car entertainment een nieuwe betekenis met de nieuwe Townstar Karaok-e. Deze bestelwagen maakt het niet alleen mogelijk om onderweg je favoriete nummers luidkeels mee te zingen, maar toont ook de oneindige mogelijkheden van de Townstar-modellen.

Automotive15.05.2024

Deze Nissan is een karaokelounge op wielen

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

The Weeknd was dit weekend. Daar konden we op eigen houtje met de Microlino weg en dat was inderdaad een hele ervaring.

Automotive12.05.2024

We reden op The Weeknd in een Microlino: een ervaring rijker

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

MINI Aceman begon ooit als een sterk concept, maar nu is de auto er klaar voor om een nieuwe ster in de line-up van MINI te worden.

Automotive01.05.2024

Nieuwe MINI Aceman moet ultieme kartgevoel geven in de stad

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Het is een leuke bolide om te zien: de Zeekr Mix. Of hij ook goed rijdt, dat moeten we nog afwachten: en überhaupt of deze bolide ook naar Europa komt.

Automotive30.04.2024

Nieuwe elektrische auto Zeekr Mix doet denken aan een VW-busje

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Elektrisch rijden is aantrekkelijk, maar niet voor iedereen. Sommige mensen willen per se een privé-laadpaal, anders willen ze niet elektrisch rijden.

Technology29.04.2024

Ruim eenderde mensen wil pas elektrisch rijden met eigen laadpaal

Helaas: je krijgt geen subsidie meer voor een tweedehands elektrische auto

Er is een goede reden bijgekomen om een gebruikte elektrische auto te kopen. Dit jaar nog. Dit is waarom je het beste kunt gaan kijken naar een tweedehands EV.

Automotive19.04.2024

Helaas: je krijgt geen subsidie meer voor een tweedehands elektrische auto

Maar er komt iets voor terug
Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Porsche werkt al een tijdje samen met smartphone-bedrijven, zoals Huawei en Honor, maar automaker Polestar maakt zijn eigen telefoon.

Automotive18.04.2024

Elektrische auto-maker Polestar komt met een smartphone

Verder lezen over Toekomst

SAP opent een experience center dat volledig is gericht op AI

SAP Labs France, een SAP-dochteronderneming die zich bezighoudt met R&D-activiteiten, kondigt de opening aan van haar Customer Experience Center in het Zuid-Franse technologiepark Sophia Antipolis.

Technology17.04.2024

SAP opent een experience center dat volledig is gericht op AI

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Na de verhelderende presentaties tijdens de HLTH Europe Roadshow 2024 blijft één ding onmiskenbaar: de toekomst van de gezondheidszorg is nauw verweven met technologische innovatie.

Technology17.04.2024

AI in de Zorg: Inzichten van HLTH Europe Roadshow 2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Ergens in de uitgestrektheid van de ruimte zou zomaar een onopgemerkte asteroïde op koers kunnen liggen voor een frontale botsing met de aarde.

Technology15.04.2024

Die botsproef in de ruimte heeft een Nederlands tintje

Dit is HyperScout H.
Nationale Quantum Cursus nu beschikbaar voor het grote publiek

Deze cursus is een initiatief om het brede publiek, scholieren, bedrijven en beleidsmakers bewust te maken van de opkomende mogelijkheden en uitdagingen van quantumtechnologie.

Technology15.04.2024

Nationale Quantum Cursus nu beschikbaar voor het grote publiek

Quantum wordt de volgende techrevolutie
2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij

Weet je hoeveel van de stroom die je zonnepanelen opwekken je zelf gebruikt? 30 procent. De rest gaat terug het net op.

Technology12.04.2024

2024 is hét jaar om te investeren in een thuisbatterij

En dit is waarom
135.000 voetstappen voor een duurzame boodschap in de sneeuw

Marketing12.04.2024

135.000 voetstappen voor een duurzame boodschap in de sneeuw

in de strijd tegen plastic
Stellantis Freedom of Mobility Forum ambitie voor wereldwijde duurzame mobiliteit

Het Freedom of Mobility Forum is is een platform dat geïnitieerd is door Stellantis, een van de grootste wereldwijde autofabrikanten en bij ons bekend met o.a. merken als Fiat, Opel, Peugeot, DS Automobiles, Citroen, Je...

Technology27.03.2024

Stellantis Freedom of Mobility Forum ambitie voor wereldwijde duurzame mobiliteit

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Vandaag de dag is een auto niet meer weg te denken uit onze wereld. En hoeveel problemen er ook aan verbonden zijn (files, brandstofprijzen, milieuschade, ongelukken, enzovoort), de mensheid blijft steeds meer nieuwe voe...

DC Business21.03.2024

Benzine, diesel of elektriciteit: wat is milieuvriendelijker?

Correlatie tussen prijs en milieuvriendelijkheid van brandstof in Nederland

Verder lezen over Volvo

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

De World Car of the Year 2024 verkiezing komt er weer aan. Deze begint traditiegetrouw met de bekendmaking van de Top 10 en Top 5 finalisten in zes verschillende categorieën van de World Car Awards. Het aftellen naar de...

Automotive01.02.2024

World Car of the Year 2024: dit zijn de finalisten

Volvo EX30 te zien bij The Ocean Race

Afgelopen week waren de zeilboten van The Ocean Race te bewonderen tijdens de tussenstop in Den Haag. Daar werden onder andere enkele havenraces gevaren. Volvo was jarenlang de hoofdsponsor én naamgever van deze zeilrac...

Automotive19.06.2023

Volvo EX30 te zien bij The Ocean Race

De Volvo EX90 is de elektrische versie van de grootste Zweedse SUV

Volvo heeft een volledig elektrische variant van haar grootste SUV gepresenteerd. In landenwaar EV’s al populair zijn, zoals bij ons, zal de Volvo EX90 de huidige XC90 gaan vervangen. In andere landen blijft de XC90 le...

Automotive10.11.2022

De Volvo EX90 is de elektrische versie van de grootste Zweedse SUV

Dit heeft een gametool als Unreal Engine met Volvo te maken

Denk je aan een ‘engine’, dan denk je waarschijnlijk al snel aan een auto. Maar in dit geval gaat het om een game-engine, namelijk de Unreal Engine van Epic, waarmee gamers de mooiste games kunnen bouwen. Om het echt...

Automotive02.06.2022

Dit heeft een gametool als Unreal Engine met Volvo te maken

Volvo test nieuwe technologie voor draadloos laden in Göteborg

Volvo start met een praktijktest met draadloze laadtechnologie voor elektrische voertuigen. Deze test wordt uitgevoerd in een live stadsomgeving in het Zweedse Göteborg, in samenwerking met geselecteerde partners, om he...

Automotive08.03.2022

Volvo test nieuwe technologie voor draadloos laden in Göteborg

Dit is dé ultieme auto voor op reis: de nieuwe Volvo V60 Plugin Hybrid

Het is zaterdagochtend, vroeg in de morgen: we laden alle spullen in de nieuwe Volvo V60 T8 plugin hybride om af te reizen naar Zell am See in Oostenrijk voor de wintersport. In totaal hebben we 4 personen, ski’s, skis...

Automotive19.03.2020

Dit is dé ultieme auto voor op reis: de nieuwe Volvo V60 Plugin Hybrid

De Volvo V60 T8 plug-in hybride: de elektrische krachtpatser

Wie aan hybrides en plug-ins auto’s denkt, gaat al snel een paar jaar terug in de tijd. Toen waren hybride auto’s populair vanwege de bijtelling. Inmiddels maakt deze bijtelling weinig verschil, maar toch komt Volvo...

Automotive11.03.2020

De Volvo V60 T8 plug-in hybride: de elektrische krachtpatser

​Volvo’s Chief Digital Officer: “We tonen meer lef dan ooit”

De volledig elektrische Volvo XC40 Recharge is een maand geleden aangekondigd. Hij heeft geen uitlaten, geen verbrandingsmotor en geen grille. Deze auto is volledig elektrisch en uitgerust met ADAS (Advanced Driver Assis...

Automotive28.11.2019

​Volvo’s Chief Digital Officer: “We tonen meer lef dan ooit”