Automotive11.03.2017

​De nieuwe Michelin Pilot Sport 4 S


Genuine Passion ... Exceptional Drives

Michelin heeft vorige maand in Palm Springs (Californië) even heel de autowereld laten zien hoe je de introductie van een nieuw product doet. Een nieuwe band is nou niet bepaald een sexy product, maar met deze introductie laat de bandenfabrikant zien het te snappen.

Vloggers, bloggers, celebrities en petrolheads met een flinke schare volgers op sociale media kwamen vanuit de hele wereld naar de VS om daar de nieuwe band van Michelin uit te proberen! Dat gebeurde op het circuit van de Thermal Club, maar ook met een rit door het Joshua Tree Nationale Park.

En dit allemaal voor de nieuwe band, de Michelin Pilotsport 4S.

ps4s
ps4s

Het is nogal een operatie geweest! Een paar weken lang mensen van over de hele wereld invliegen naar Palm Springs. Waarbij de meesten ook nog even een paar dagen relaxen hadden in LA, om daar even bij te komen van de jetlag. Michelin heeft voor deze introductie kosten, nog moeite gespaard. Maar weet op deze manier wel echte brand-ambassadors te creëren. Iedereen was lovend over de hele experience. Maar first things first, waar het allemaal om draait, de nieuwe band.

Michelin Pilot Sport 4 S

De nieuwe Pilot Sport 4 S van Michelin is een zogenaamde ‘ultra high performance’ band en deze is voornamelijk ontworpen voor sportwagens. De band heeft een uitstekende precisie en beschikt daarnaast ook over een uniek stuurvermogen. Daar wordt nog aan toegevoegd dat hij garant staat voor een optimale prestatie en veiligheid op iedere ondergrond en in welke situatie dan ook.

In een aantal onafhankelijke tests weet de nieuwe band tegenover een vijftal concurrenten op meerdere testcriteria bovenaan te eindigden.

Het is een van de best presterende en meest sportieve banden die Michelin ooit voor het grote publiek heeft ontworpen, en deze wordt geproduceerd met behulp van fabricageprocedés en materialen die rechtstreeks afkomstig zijn uit de autosport, zoals het FIA World Endurance Championship en de belangrijkste wedstrijd van dit kampioenschap, de 24 uur van Le Mans, maar ook uit de Formule E en het World Rally Championship.

Om zelf te beleven hoe goed deze band is waren er een aantal test te volgen op het circuit van The Thermal Club.

Track test

Te beginnen met de een kort circuit. “Track test” zoals de Amerikanen het noemen. Een ronde van een paar honderd meter uitgezet tussen pionnen. Waarvan een stukje nat wegdek, de overgang naar droog wegdek, veel bochten, en om de ronde af te sluiten een remtest.

Dit is een test waarbij je echt goed de verschillen gaat merken. Het circuit leg je af in twee keer dezelfde auto, een BMW M3 in dit geval, met een keer de nieuwe Michelin Pilot Sport 4 S band, en de andere keer in een soortgelijke band van de concurrentie. Het belangrijkste meetpunt hierbij was de remtest aan het einde van ieder rondje. Optrekken tot 70 mph, vol in de remmen, en met een stopwatch werd de tijd bijgehouden die het duurde alvorens je tot stilstand komt. Met een eenvoudige rekensom was zo de overbrugde afstand uit te rekenen.

Conclusie aan het einde van de dag. Iedereen stond toch echt eerder stil met de nieuwe Michelin band. Iets dat ook overeen komt met tests van de onafhankelijke Duitse organisatie TÜV SÜD.

De nieuwe Michelin Pilot Sport 4 S had bij die tests een remweg van slechts 33,66 meter nodig om van 100 km/u tot stilstand te komen. De beste band van de directe concurrentie doet daar bijna een meter meer over (+0,83 m).

track-test
track-test

Lead & Follow

Na de eerste track test weet je een beetje wat de band kan. Tijd om er het maximale uit te halen. Dat gebeurde in een aantal rondjes lead & follow over het circuit. In de eerste auto neemt een professionele coureur plaats, die in de perfecte lijn over het circuit zal rijden. Jij moet volgen. En als dat goed gaat zal het tempo opgevoerd worden om zo het maximale uit de nieuwe band te kunnen halen. Op momenten dat je denkt dit is wel de limiet, hoor je de coureur voor je over de speaker roepen: Go faster, faster, faster!

Hot Lab

En om de dag op het circuit af te sluiten worden er nog een aantal hot lab’s gereden. Dan neem je plaats op de bijrijders stoel. Professionele coureurs, ondermeer de oude Stig, gaan dan even laten zien hoe je zo snel mogelijk over dat circuit vliegt.

<em>Lead & Follow in BMW M3.<\/em>
Lead & Follow in BMW M3.
<em>Ben Collins aKa The Stig<\/em>
Ben Collins aKa The Stig
<em>Golden hour, thumbs up!<\/em>
Golden hour, thumbs up!
<em>Aston Martin Vulcan<\/em>
Aston Martin Vulcan
<em>BMW M3<\/em>
BMW M3

Joshua Tree National Park

En dan stond er nog een rondje Nationaal Park gepland. Een aantal supercars, waaronder een Audi R8 v10, Ferrari California T en Mercedes AMG C63 stonden klaar voor een rit naar en door het Joshua Tree National Park.

Een nationaal park in het zuiden van de staat Californië, en ten noorden van Palm Springs. Het park wordt gekenmerkt door twee totaal verschillende woestijnlandschappen: De lage Colorado Desert in het zuidoosten en de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert. Dat is het gebied waar “Joshua trees” (Yucca brevifolia) groeien, een plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Michelin

​Waarom je beter kunt kiezen voor originele velgen en banden

Of je nu gaat voor winterbanden of niet: als je velgen en je banden aan vervanging toe zijn, dan kun je beter kiezen voor originele exemplaren van het merk waar ook je auto van is. Zeker als je een elektrische auto rijdt...

Lifestyle16.11.2023

​Waarom je beter kunt kiezen voor originele velgen en banden

Nooit meer een lekke band met Michelin Uptis

Een lekke band, of die irritante steeds maar weer terugkerende melding dat je je bandenspanning moet controleren... Het zou vanaf 2024 zomaar verleden tijd kunnen zijn. Michelin en General Motors stelden deze week op de...

Technology06.06.2019

Nooit meer een lekke band met Michelin Uptis

Michelin en General Motors vinden het wiel opnieuw uit
Michelin CrossClimate verkozen tot Product van het jaar 2017

De Michelin CrossClimate, de eerste zomerband met certificering voor winterse eigenschappen, is in Nederland uitgeroepen tot Product van het Jaar 2017. Tijdens de prijsuitreiking van deze jaarlijkse awards kreeg Michelin...

Automotive09.03.2017

Michelin CrossClimate verkozen tot Product van het jaar 2017

in de categorie banden!
Winter is coming! Maak kans op een Michelin #CrossClimate bandenset!

In mei van het afgelopen jaar lanceerde Michelin de CrossClimate band. Deze eerste zomerband met wintercertificatie. Deze innovatie is uniek en combineert de voordelen van een zomer- en winterband. Met deze band hoef je...

Automotive07.12.2015

Winter is coming! Maak kans op een Michelin #CrossClimate bandenset!

Bandentest met Michelin op Spa-Francorchamps [video]

Het ontwerpen van de perfecte set banden is een kunstvorm. Eentje die wel eens vergeten wordt. Net zoals de functie die banden hebben en het belang ervan voor je veiligheid. We besparen liever op rubber dan dat we er gel...

Automotive01.07.2015

Bandentest met Michelin op Spa-Francorchamps [video]

Michelin #CrossClimate een zomerband met wintercertificatie

Afgelopen week introduceerde Michelin een nieuwe innovatie op gebied van banden. Eentje waar 3 jaar aan gewerkt is, en waar ze dan zelf ook erg trots op zijn. In mei van dit jaar zal voor de Europese markt de Michelin...

Automotive09.03.2015

Michelin #CrossClimate een zomerband met wintercertificatie

Gezocht: Een Michelin VIP Reporter voor 5 en 6 maart

Van 5-15 maart staat de Autosalon van Geneve weer op het programma! 10 dagen lang alleen maar auto's, auto's en auto's! Op uitnodiging van Michelin mogen wij een van jullie, onze fans/volgers, op donderdag 5 en vr...

Automotive30.01.2015

Gezocht: Een Michelin VIP Reporter voor 5 en 6 maart

Wereldpremière van Michelin in de nabijheid van Genève.
Het wordt weer winter: TIJD VOOR BANDEN

Geloof het of niet: het wordt weer winter. Hoewel, niet voor ons als Nederlanders in Nederland maar wél voor de mensen die de komende weken op skivakantie gaan. Zeker voor jullie is het van belang om veilig de weg o...

Automotive18.12.2014

Het wordt weer winter: TIJD VOOR BANDEN

Winterbanden zijn een must have