Automotive09.04.2014

Revolutionaire technology Land Rover laat je door motorkap heen kijken


Land Rover komt als eerste automerk in de wereld met het Transparent Bonnet-concept. Deze technologie maakt het letterlijk mogelijk door de motorkap van je auto heen te kunnen kijken. Dit zorgt er voor dat je een augmented reality-beeld krijgt van het terrein schuin naar voren en onder de neus van de auto. Het Transparent Bonnet concept is onderdeel van een uitgebreid programma nieuwe concepttechnologieën die in Land Rover’s Discovery Vision Concept op de Internationale Motor Show van NY wordt gepresenteerd

Camera’s in de grille van de auto sturen beelden naar het Head-Up Display in de voorruit, waarmee als het ware een doorzichtige motorkap en motorruimte wordt gecreëerd, zodat de bestuurder de grond direct voor en onder de auto kan zien. Dankzij deze technologie krijgt de bestuurder een nog beter visueel inzicht in de omstandigheden. De technologie, die door de bedenkers ‘Transparent Bonnet’ is genoemd, toont aan hoe geavanceerde technologie Land Rover naar een hoger niveau kan brengen.

De technologie stelt de bestuurder in staat om bij het beklimmen van steile hellingen of het manoeuvreren in krappe ruimtes een augmented reality-beeld te zien van het terrein direct voor de auto, maar ook de hoek en positie van de voorwielen. Bekijk hier de video. (Bron: Carrepublic.nl)

revolutionaire-technology-land-rover-laa.jpg
revolutionaire-technology-land-rover-laa.jpg

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.