Automotive13.08.2013

De zonneauto van TU Eindhoven mag de openbare weg op


Begin juli presenteerde het Solar studententeam van de TU Eindhoven de eerste gezinsauto op zonne-energie. En vandaag is er een volgende mijlpaal bereikt. ‘Stella’ krijgt namelijk goedkeuring van de RDW om in Nederland de openbare weg te betreden. En met deze beslissing blijkt s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie ook gewoon verkeerswaardig.

Op de Nederlandse weg zul je haar voorlopig nog niet zien,” zo vertelt teammanager Lex Hoefsloot. Blij met deze goedkeuring is het team zeker, maar voorlopig staat de garantie van meedoen aan de World Solar Challenge met een functionerende auto voorop. “De laatste voorbereidingen zijn nu nog op de testbaan en daarna moeten we alles inpakken voor de reis naar Australië.”

de-zonneauto-van-tu-eindhoven-mag-de-ope.jpg
de-zonneauto-van-tu-eindhoven-mag-de-ope.jpg

Op 16 augustus vertrekt een groot deel van het team naar Australië om zich daar voor te bereiden op de World Solar Challenge, waar Stella schittert in de Cruiser klasse tijdens de 3.000 km durende wedstrijd door de outback van Australië. Hierin ligt de nadruk op een praktische en gebruiksvriendelijke zonneauto in plaats van enkel een snelle auto. De ‘zonnerace’ vindt plaats van 6 tot en met 13 oktober 2013.

65-aust-map-route.jpg
65-aust-map-route.jpg