Automotive18.06.2012

Audi’s E-Tron is eerste hybride die Le Mans wint


Audi’s E-Tron is de eerste hybride auto die de 24-uurs race van Le Mans wint. Beniot Treluyer, een van de coureurs van de Audi na afloop van de overwinning: “We waren goed voorbereid, Marcel, Andre en ik hadden veel vertrouwen na de overwinning in 2011. We hebben gewerkt met dezelfde technische staf, inclusief onze race engineer Leena en de monteurs. Verder zijn we erg gemotiveerd door het hybride project. Ik denk dat we vandaag een nieuwe pagina hebben geschreven in de geschiedenis van de autosport.” 

In tegenstelling tot de Prius die jij misschien op de oprit hebt staan, heeft Audi’s E-Tron een krachtige V6 turbo-diesel, en de enorme batterij, normaliter te vinden in de traditionele hybrides, is vervangen door een vliegwiel dat energie opspaart van het remmen en deze energie omzet in meer power voor de voorwielen.

Audi won niet alleen goud. Een andere hybride E-tron werd 2e en de Audi Ultra pakte brons. Overigens had ook Toyota een hybride op de baan, deze haalde alleen de finish niet. Via

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.