Technology05.09.2013

Technology Fast50 en Rising Star 2013 nominaties zijn bekend


technology-fast50-en-rising-star-2013-no.jpg
technology-fast50-en-rising-star-2013-no.jpg

Vandaag zijn de vijftig bedrijven die genomineerd zijn voor de 14e editie van de Deloitte Technology Fast50 bekend gemaakt. De vijftig bedrijven zijn genomineerd op basis van hun omzetgroei en maken tijdens de Award uitreiking op 10 oktober in het Klokgebouw in Eindhoven kans de eerste plaats in de ranking te bemachtigen. De tien kandidaten voor de Rising Star Awards zijn ook bekend. Middels een elevator pitch wordt door hen op 10 oktober gestreden om de titel Rising Star 2013.

De Deloitte Technology Fast50 is een verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van de Benelux. De deelnemende bedrijven komen zowel uit de publieke als private sector, vertegenwoordigen een of meerdere technologiesegmenten en bestaan langer dan vijf jaar. Hiernaast besteden zij in belangrijke mate aandacht en tijd aan R&D en komt een groot gedeelte van hun omzet uit een aan technologie verwant product of dienst. Voorgaande jaren scoorden vooral de internetbedrijven goed en lieten zij een hoge omzetgroei zien. Van de vijftig genomineerden is dit jaar een groot aantal bedrijven actief in de internetwereld. De vijftig genomineerden zijn te vinden op fast50.nl.

Onderzoek en ontwikkeling
Carlo Renne, partner bij Deloitte en programmaleider van Technology Fast50: “Ook dit jaar zien we weer veel bedrijven die voor het eerst genomineerd zijn voor de Fast50 lijst. Wat ons betreft is dit een heel positieve ontwikkeling en het laat zien dat er nog volop beweging is in de technologiesector in Nederland en België. Ieder jaar zien we veel internetbedrijven terug in de lijst van genomineerden. Zij blijven dominant aanwezig. Daarnaast zijn ook software- en telecombedrijven goed vertegenwoordigd en vinden we een aantal hightechbedrijven terug in de lijst. De genomineerde bedrijven voor de Rising Star titel zijn ook dit jaar weer veelbelovende ondernemingen die we ongetwijfeld nog een keer terug gaan vinden in de Fast50 lijst.”

Rising Star
Voor bedrijven jonger dan 5 jaar bestaat de Rising Star categorie. De jonge veelbelovende bedrijven worden door een onafhankelijke jury onder leiding van Alexander Ribbink van Prime Ventures beoordeeld op omzetpotentie, schaalbaarheid en innovatiekracht. Op het Rising Star Event dat voorafgaand aan de Fast50 Award Ceremony plaatsvindt, kiest de jury na het beoordelen van de pitches de Rising Star van 2013 en de Most Disruptive Innovator.