Technology27.08.2013

Startupbootcamp High Tech XL in Eindhoven zoekt wereldwijd de beste startups


Startupbootcamp High Tech XL, het Nederlandse accelerator-programma dat zich richt op internationale high tech-startups, is op zoek naar startups die willen deelnemen. Met aandacht op blogs als TechCrunch wil de organisatie de beste startups van over de hele wereld naar Eindhoven halen.

De meest talentvolle ondernemers en ontwikkelaars krijgen hier de kans hun high tech-startup op te zetten en te laten groeien in dit internationale high tech-ecosysteem.

startupbootcamp-high-tech-xl-in-eindhove.jpg
startupbootcamp-high-tech-xl-in-eindhove.jpg

De startup-accelerator is een initiatief van Startupbootcamp Global oprichter Patrick de Zeeuw en Guus Frericks, Eric van den Eijnden beiden van Dutch Expansion Capital-DEC en Patrick Gabriëls van EY. Het programma geeft de beste high tech-startups van over de hele wereld de kans in drie maanden tijd te accelereren. De High Tech Campus Eindhoven biedt de perfecte locatie voor het organiseren van het programma, met een dynamische mix van meer dan 100 startups, mkb’ers en multinationals allen gevestigd op 1 vierkante kilometer.

Eindhoven is al meer dan 25 jaar de high tech-hoofdstad van Europa en werd onlangs nog door het Intelligent Community Forum (ICF) in New York uitgeroepen tot de ‘Slimste Regio’ van de wereld. In 2012 is Eindhoven door Fortune uitgeroepen tot één van de zeven beste steden voor start-ups. ‘Brainport’, zoals de Eindhovense regio ook wel wordt genoemd, is een ongeëvenaard ecosysteem dat alle middelen biedt om high tech-ontwikkelingen te stimuleren. De High Tech Campus vormt hierin het belangrijkste centrum. Op de vierkante kilometer die de High Tech Campus beslaat, bevinden zich meer dan 100 bedrijven en instituten (onder andere multinationals als ASML, Philips, NXP, IBM en Intel) en ongeveer achtduizend onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de helft van alle Nederlandse patentaanvragen.

Startups kunnen zich inschrijven tot 8 september. Startupbootcamp High Tech XL houdt bovendien de komende weken open pitch-dagen in verschillende Europese steden.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.