Entertainment24.10.2010

Catfish, docu-thriller over Facebook, onechte liefde en emotie


Catfish is een film met een heel actueel thema en zou naast iedere filmfan eigenlijk door iedereen moeten worden gezien die actief is op Sociale Netwerken. De film die oogt als een documentaire wordt ook omschreven als een reality-thriller en werd door bezoekers van het Sundance filmfestval eerder dit jaar als een absolute eyecatcher genoemd.

Het verhaal draait om een relatie die ontstaat op Facebook. Daarnaast komen YouTube, Google Earth, Street View en natuurlijk meerdere malen Apple voorbij. Daarmee is de film niet voor internetgeeks only maar laat nog maar eens zien hoe diep het internet verweven zit in onze maarschappij en hoe mensen vanuit een virtuele wereld worden meegevoerd naar reai-life. Catfish is ook een film met humor maar die aan het einde zeer veel losmaakt bij de toeschouwer. We all Need a Catfish !

De plot : Nev is een 24-jarige fotograaf in New York. Op een dag neemt een achtjarig meisje uit Michigan contact met hem op via MySpace, om zijn toestemming te vragen om dat ze één van zijn foto’s mag naschilderen. Wanneer hij haar bijzondere schilderij ontvangt, is dit het begin van een online vriendschap met Abby’s familie. Er ontstaat zelfs een cyberromance met Abby’s aantrekkelijke oudere zus, Megan, een muzikant en model.

Maar wanneer Nev een aantal onwaarheden op Facebook en Youtube over Megan ontdekt, besluit hij dat het tijd is de familie van Abby echt te ontmoeten. Samen met een aantal vrienden gaat hij op reis richting Michigan. Op zoek naar de real-life waarheid achter deze virtuele familie.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.