De voordelen van Twitter volgers kopen

De voordelen van Twitter volgers kopen

Je hoort het steeds vaker. BN’ers, politici en Hollywood sterren waarvan is gebleken dat ze een deel van hun digitale achterban heb gekocht. Veelal zijn het inactieve of nep accounts die ervoor zorgen alsof het onterecht lijkt of iemand populairder is. Vaak wordt er schande gesproken van dit ‘bedrog’, maar is het ook echt zo slecht?

Statuspeople.com
Het kopen van volgers en fans op sociale netwerken is hot. Een ware klopjacht is gestart om te onderzoeken wie allemaal volgers hebben gekocht. De site StatusPeople.com maakt het mogelijk te checken hoeveel nep-volgers een account heeft. De site checkt onder 500 volgers of de accounts nep, inactief of actief zijn. StatusPeople geeft aan dat tot 10.000 volgers de cijfers kloppen, daarboven wordt het een schatting.

Door een site als statuspeople zijn er de laatste weken diverse keren nieuwsberichten verschenen over nep-volgers. Lady Gaga met 72% nep-volgers, CDA’er Buma met 82% nep-volgers en Marco Borsato met 73% nep-volgers.

Alleen hoe betrouwbaar is de berekening van Statuspeople?

Lurkers
40% van de Twitter gebruikers zijn lurkers. De exacte definitie van een lurker is, ‘gebruikers die niet binnen één maand minimaal tien berichten geplaatst hebben op Twitter’. Lurkers lezen. Lurkers schrijven zelf niet of nauwelijks. Zijn zij daardoor inactief? Ik ken voldoende mensen die alleen tweets lezen.
Onterecht worden inactieve accounts ook als neppe accounts beschouwd door diverse media. Dit terwijl de 1-9-90 regel bekend is op internet en als betrouwbaar en gangbaar bekend staat.

Een gevoel wat ik helaas nog niet hard kan maken, is dat nep-volgers uit eigen reden beroemdheden gaan volgen. Of dat anderen nep-volgers kopen voor iemand.   

In mijn ogen is de klopjacht op inactieve en nep-volgers dan ook niet helemaal terecht. Daarnaast kunnen nep-volgers ook nog eens in het begin voordelig werken.

Voordelen
Veel volgers zorgen ervoor dat een account er betrouwbaar en populair uitziet. Wanneer een account veel volgers heeft zal iemand sneller ook geneigd zijn dit account te gaan volgen. Vergelijk het met een terrasje. We gaan toch ook sneller ergens bij een terras zitten als het er ‘gezellig’ druk is? En we lopen lege terrasjes graag voorbij?
Het kopen van volgers kan je daarom een kickstart geven, zodat het lijkt alsof er wat te doen is bij je account.

Uiteraard zorgen nep en inactieve volgers niet voor de interactie, en dat is juist waar het Social Media om te doen is. Echter kan het je wel het steuntje in de rug geven om vervolgens veel echte volgers te gaan werven.

Nep volgers of echte volgers?
Er zijn twee soorten websites om volgers op Twitter te kopen. Diegene die nep-accounts verkopen en diegene die echte volgers voor je werven. De websites die volgers voor je werven werken vaak met de volg-terugvolg methode.  Voorbeelden zijn volgers-op-twitter.nl en MoreFollowers.nl. Door middel van software volgen zij op jouw account vele Twitter gebruikers in de hoop dat zij jou gaan terugvolgen. Diegene die niet gaan terugvolgen worden automatisch na een aantal dagen weer ontvolgd. Voordeel van deze methode is dat je veelal echte volgers krijgt. Nadeel is dat ze je wachtwoord nodig hebben om in te kunnen loggen op jouw Twitter account.

Bij kooptwitterfollowers.nl kan je 25.000 volgers kopen voor € 229,-. Zij hebben je wachtwoord niet nodig en het is naar mijn idee onmogelijk om hier echte volgers mee te werven.
Voordeel hier is dat je geen inloggegevens hoeft af te geven. Nadeel is dat het zeer waarschijnlijk geen echte volgers zijn.

Natuurlijk werkt het het beste als je op een natuurlijke manier je online achterban opbouwt. Dit kost tijd en moeite, maar levert uiteindelijk wel het meeste op. Op die manier krijg je volgers die bij jou passen en jou gaan volgen vanwege de content die je tweet.

Wegen de voordelen van het kopen van volgers voor jou op tegen de nadelen? 

Reacties (17)

 • Even de test gedaan, 0% fake volgers ;-) Wat me opviel, is dat Status People wel degelijk onderscheid maakt tussen fake volgers en inactieve volgers. Dus als ik het goed begrijp worden inactieve volgers helemaal niet als nep accounts gezien. Is de conclusie dan dat het bij Lady gaga e.d. toch om fake accounts gaat?

  Wo 5 sep 2012, 17:32 [reply]

 • Het automatisch genereren van volgers wordt inderdaad breed toegepast. Er zijn verschillende methodes voor. Het is zaak om ervoor te zorgen dat je de volgers gaat werven op basis van profiel- en demografische eigenschappen. Met een strategische benadering is succes zeker mogelijk. Het daadwerkelijk kopen van volgers is naar mijn mening weggegooid geld. Je wilt immers bereik opbouwen en niet alleen status op basis van het aantal volgers.

  Wo 5 sep 2012, 23:11 [reply]

 • Iedereen kan het zelf ook gemakkelijk doen met een programmaatje. Kijk even op www.ikwilmeervolgers.nl, daar staat een duidelijk uitleg. Wel weer redelijk gedateerd inmiddels. Gezien ze er praten over Job Cohen, en die is inmiddels toch wel lang en breed van het politieke toneel verdwenen.

  Wo 5 sep 2012, 23:13 [reply]

 • @Marca

  Klopt, Statuspeople maakt onderscheid tussen inactive en fake. Alleen scharen media (waaronder Nu.nl en NOS) beiden onder nep. En dat is mijns inziens niet terecht.

  Do 6 sep 2012, 10:17 [reply]

 • Zoals je zegt, echte volgers leveren het meeste op qua tips/ suggesties en verwijzingen naar interessante bronnen. Zelf zou ik nooit volgers kopen, maar ik kan mij goed voorstellen dat een bedrijf of persoon indruk wil maken met 'duizenden volgers'. In feite prik je hier natuurlijk zo doorheen.

  Accounts met zoveel nepvolgers tonen mijns inziens aan dat diegene die de account aanmaakte, niet veel begrepen hebben van 'social' media en de rol die deze kunnen spelen in PR, HR en effectieve communicatie.

  Wo 12 sep 2012, 08:39 [reply]

  • Gratis advertentie plaatsen
  • [website]

  Tja is erg leuk en het is je gegund maar wie weet werk je wel voor dit bedrijf.
  Als ik bij jou op website klik kom ik ook op de desbetreffende site uit.

  Wo 12 dec 2012, 21:29 [reply]

 • en de llinks niet altijd verschijnen in de timeline. Dus bind je niet vast op social media, google plus een goede website wint nog steeds meer terrein dan social media, waarvan de links de volgende dag al oud nieuws zijn.

  Zo 18 nov 2012, 23:25 [reply]

 • Waarom zou je in hemelsnaam volgers willen kopen, wat als je er 10.000 gekocht hebt en ze onvolgen je allemaal weer, dan ben heb je eigenlijk voor niets betaald.

  Twitter draait niet om volgers, berichten worden toch wel gelezen, daar heb je geen getal volgers voor nodig. Daarmee is het ook nog eens zo dat alleen beroemde personen grote aantal volgers gaan halen, maar een doorsnee persoon zal dat niet nodig hebben.

  Zo 18 nov 2012, 23:23 [reply]

  • Gratis advertentie plaatsen
  • [website]

  Tja ik zie de noodzaak ook niet echt in om volgers te kopen.
  Ik heb diverse accounts lopen en sommige accounts lopen iets achter maar puur uit tijdsgebrek.
  Mijn menig is dat als volgers je willen volgen deze vanzelf wel komen.
  Nu de gratis advertentiesite nu-tekoop.nl opnieuw opgezet gaat worden ga ik me toch maar weer eens verdiepen in twitter en facebook.

  Wo 12 dec 2012, 21:25 [reply]

 • even de test gedaan
  0% of my followers are fake. How many fake followers do you have..? http://sttsp.pl/pms8 @StatusPeople #FollowerSpam

  Vr 18 jan 2013, 12:45 [reply]

 • zeer goede info bedankt!

  Vr 18 jan 2013, 23:02 [reply]

 • Dit is een zeer betrouwbaar website om twitter followers te kopen : http://onlinemarketingportaal.nl/20%20000%20Twitter%20followers%20k...

  Za 9 feb 2013, 15:20 [reply]

  • Marjan

  Een waarschuwing: Ik heb volgers 'gekocht' bij volgerskopen.nl en ik heb er nooit ook maar 1 volger bij gekregen. Herhaaldelijk gemaild met ze, waarbij ik steeds de boodschap kreeg dat ze er mee bezig waren... Niet dus. Grote oplichterij! Uiteindelijk heb ik mijn geld terug gevraagd, waar ik (niet verrassend) nooit een reactie op heb gehad. Trap er niet in!!

  Wo 29 mei 2013, 21:43 [reply]

  • Hans Markusse

  Ik heb mijn volgers laatst gekocht bij een vrij nieuw bedrijf in Nederland: ''SocialStore'. Prima, snel en er is altijd wel een medewerker beschikbaar voor een live chat.

  Ik raad het je aan als je op zoek bent naar volgers!

  http://socialstore.eu/index.php?route=product/category&path=59

  Vr 26 jul 2013, 20:22 [reply]

  • Hans

  Socialstore.eu is een spoofing website. Trap daar niet in want je bent je geld kwijt!

  Di 3 sep 2013, 13:47 [reply]

  • Hans Markusse

  Hoe kom je daarbij? Ik heb alles gewoon ontvangen!

  Zo 22 dec 2013, 17:09 [reply]

 • Ik heb deze ( www.likesenvolgerskopen.nl ) weleens gebruikt en ben er wel tevreden over, is nog veel goedkoper ook... Wist niet dat er zoveel verschillende websites voor waren. Ik hou het maar bij die xD

  Zo 19 jan 2014, 04:48 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines