Social Media20.10.2012

The History of Social Media (1971-2012)


the-history-of-social-media-1971-2012.jpg
the-history-of-social-media-1971-2012.jpg

Social Media of Social Networking lijkt met de nog steeds groeiende populariteit vooral iets te zijn van de afgelopen jaren. Net zoals een wereld zonder mobieltje zullen velen zich nauwelijks nog een wereld kunnen voorstellen zonder Facebook en Twitter.

Maar social media is niet alleen deze twee platforms of al die andere alternatieven als LinkedIn, Google+ en Pinterest. Het is, en dat wordt zichtbaar in onderstaande infographic, in feite iets dat al dertig jaar bestaat. De geschiedenis van de sociale media loopt parallel met de geschiedenis van het internet, en haar roots in e-mail, usenet, het World Wide web, Blogs, Yahoo en AOL.

Na de opkomst van Friendster en MySpace waren het wel Facebook (2004) en Twitter (2006) die sociale media het gezicht hebben gegeven en de wereld op het gebied van communicatie heeft doen veranderen. Wat de houdbaarheid is van deze platformen weet niemand, een wereld zonder Facebook lijkt met meer dan 1 miljard gebruikers ondenkbaar. Toch zullen er de komende jaren en daarna nieuwe initiatieven komen de alles wat nu bestaat en populair is doen vervagen. Credits (Copyblogger)

history-social-media.jpg
history-social-media.jpg
Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.