Social Media01.10.2012

Californische wet verbiedt werkgevers informatie te verkrijgen via social media


californische-wet-verbiedt-werkgevers-in.jpg
californische-wet-verbiedt-werkgevers-in.jpg

De Californische gouverneur Jerry Brown heeft afgelopen donderdag social media gebruikt om aan te kondigen dat hij twee privacywetten heeft aangenomen die medewerkers en studenten beschermt tegen werkgevers en universiteiten die nieuwe medewerkers en studenten weigeren op basis van informatie die ze gevonden hebben via sociale netwerksites als Facebook, Twitter. 

“Today I am signing Assembly Bill 1844 and Senate Bill 1349, which prohibit universities and employers from demanding your email and social media passwords.” schreef gouverneur Jerry Brown in een bericht op Facebook. Zijn precieze motivatie: “California pioneered the social media revolution. These laws protect Californians from unwarranted invasions of their social media accounts.”

Het is echter onbekend hoeveel werkgevers gebruik maken van social media om meer informatie te vergaren over toekomstige medewerkers. Sommigen durven hier echter publiekelijk voor uit te komen, waardoor het zeker is dat hier sprake van is. Een vergelijkbare wet is ook in de maak in de Washington, waar het onder de naam Password Protection Act Of 2012 door het leven gaat.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.