Social Media23.11.2010

Driekwart marketeers investeert in 2011 meer in Social media [Update]


driekwart-marketeers-investeert-in-2011-.jpg
driekwart-marketeers-investeert-in-2011-.jpg

Ruim driekwart (78%) van de Nederlandse marketeers en communicatiemanagers is van plan in 2011 meer budget vrij te maken voor social media. Dat blijkt onderzoek van LEWIS PR onder 96 Nederlandse marketing- en communicatiemanagers.

69% gaat meer geld uitgeven aan Linkedin en aan Twitter, 43% wil de aanwezigheid op YouTube vergroten en 40% ziet brood in de toenemende populariteit van Facebook in Nederland. Over Hyves zijn de meningen verdeeld: 16% gaat er meer in investeren, 13% evenveel, maar ook 13% minder.

Een indrukwekkende 88% geeft aan als belangrijkste doelstelling bij social media ‘interactie met de doelgroep’ voor ogen te hebben, gevolgd door algemene branding/naamsbekendheid (81%). Voor de helft van de respondenten is lead generatie een belangrijk motief om te investeren in social media.





Deze cijfers staven wat wij zelf waarnemen in de markt op dit moment, namelijk dat social media een nieuwe fase ingaat in 2011. Na jaren eraan te hebben gesnuffeld of er al volop mee te hebben geëxperimenteerd, zijn bijna alle bedrijven nu vast voornemens om in 2011 social media serieuzer in te zetten als onderdeel van hun communicatie en/of marketingcampagne” zegt Yvonne van Bokhoven, VP Western Europe, LEWIS PR.

Als bureau vinden wij zelf dat social media niet meer los kunnen worden gezien, ze zouden een geïntegreerd onderdeel moeten vormen van het marketing- en communicatiebeleid van iedere organisatie. Het is mooi om uit het onderzoek te zien dat 88% social media wil inzetten voor dialoog. Hopelijk betekent dit het einde van één van de social media doodzondes – spammen en niet reageren”.