Social Media21.09.2009

Social Media Policy


social-media-policy.jpg
social-media-policy.jpg

Een van de uitdagingen voor moderne bedrijven en organisaties zal de komende tijd zijn om een duidelijke social media policy te gaan bepalen. “What’s acceptable? And what isn’t?

En wat moet je doen om een dergelijk document voor uw bedrijf / werkplaats te maken? Bij Mashable hebben ze getracht een beetje te helpen in dat proces met postings als: Should Your Company Have a Social Media Policy? en 10 Must-Haves for Your Social Media Policy. Maar ook schieten er overal Social Media bureaus uit de grond.

Nog iets wat je kan helpen is het lezen van policy’s van andere bedrijven. Chris Boudreaux, schrijver van het aankomende boek “Social Media Governance“, heeft 82 van dit soort policy’s op de website van het boek staan. Van de US. Airforce tot Microsoft, Yahoo en Plaxo. Het lijstje is zeker de moeite waard om te bekijken.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.