Social Media17.11.2008

OpenSocial Hyves Gadget voor Bol.com


opensocial-hyves-gadget-voor-bol-com.jpg
opensocial-hyves-gadget-voor-bol-com.jpg

Sinterklaas en Kerst komen eraan! Voor ‘Nederlands grootste mediawinkel’ Bol.com hebben MarkB en RoelandP (ook al bekend als Slandr.net – mr.BackChannel) een Tryvertising campagne site (MijnVerlanglijstje.Hyves.nl) en een opensocial gadget gebouwd met als doel de populaire thuiswinkel te activeren onder de Hyvers.

De lancering van het gadget valt samen met Bol.com’s multimediale marketing offensief om haar site onder de aandacht te brengen als dé shop om je inkopen te doen voor de feestdagen. Naast de gadget en actiepagina op Hyves zijn onder andere Abri’s, radio en tv ingezet.

De gadget is een opensocial gadget wat Hyvers na het installeren op het eigen profiel de mogelijkheid biedt een verlanglijst voor de feestdagen samen te stellen, direct vanuit het eigen gadget de wensen van hun vrienden te bekijken en de meest populaire producten van alle Hyvers te bekijken.

Vanuit de gadget is de volledige product-database doorzoekbaar. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er elke nacht een kopie van de database gedraaid.

De Hyvertising landingpage, oftewel de actiepagina op Hyves biedt een handige functie voor de komende feestdagen van 2008: Lootjes trekken! Elke Hyver kan hier een groep samenstellen, bestaande uit Hyvesvrienden en non-Hyvers, zodat ook je oma met email-adres mee kan doen 😛 en uitzonderingen toevoegen en vervolgens online lootjes husselen en trekken. De mailmachine doet de rest van het werk.

Naast het lootjestrekken kan vanuit de actiepagina vrienden worden uitgenodigd om de gadget te installeren, de Top 50 producten bekeken worden en de gadget op het eigen profiel worden geinstalleerd.

Installeer de gadget zelf op je eigen Hyves profiel door hier bij de OpenSocial XML tekstveld de volgende link te copy-pasten: http://bol.gadget-server.com/gadget.xml

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.