Social Media16.08.2008

Schoolbank naar 4 miljoen leden


schoolbank-naar-4-miljoen-leden.jpg
schoolbank-naar-4-miljoen-leden.jpg

Website Schoolbank.nl zag het afgelopen jaar een enorme groei in het aantal leden dat zich actief aanmeldde op de site om zo weer in contact te kunnen komen met oud-klasgenoten. De site verwelkomde recent haar 4 miljoenste lid.

Op de site die in 2002 werd opgericht, zijn alle scholen van Nederland terug te vinden. De leden zijn allemaal op zoek naar de mensen die een rol speelden in hun jeugd. Ook het plaatsen en uitwisselen van oude klassenfoto’s is een groot succes onder de leden van de social networking site. Daarnaast zijn de nodige succesverhalen te vinden van mensen die hun lang uit het oog verloren vrienden of jeugdliefde weer terug hebben gevonden.

De site blijkt ook voor reünies een handig hulpmiddel. Organisatoren maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid om in één keer een heel oud-leerlingenbestand te kunnen bereiken.

Het 4 miljoenste lid is de 40-jarige Linda Suurland uit Krommenie: “Ik was vooral benieuwd hoe het mijn oud-klasgenoten verging. Door Schoolbank heb ik sinds kort weer contact met een oude middelbare schoolvriendin. Omdat ik de ledenteller op 4 miljoen heb gezet, heb ik een SchoolBANK plus abonnement gekregen en kaartjes voor ‘Ciske de Rat de musical’. Ik ben van plan daar samen met die vriendin naartoe te gaan.

In het afgelopen jaar is het ledenaantal van de site gestegen met 700.000 mensen. Ook het aantal unieke bezoekers is toegenomen van 1,3 miljoen naar 2,4 miljoen per maand. De gemiddelde Schoolbank-gebruiker is tussen de 25 en 55 jaar oud.