Netvibes als vervanger iGoogle en Google Reader

Als dagelijks fanatiek gebruiker van Google (RSS) Reader moet ik toch wat, nu Google aangekondigd heeft om na iGoogle (eind september) ook Google Reader (eind juni al) op termijn uit de lucht te zullen halen. Ik gebruikte ze allebei als tweede en derde RSS trap na een zelf gebouwde startpagina, die achter een username/password op mijn eigen toko staat. Het duurt weliswaar nog even voor het zo ver is, naar toch genoeg reden om alvast op zoek te gaan naar een alternatief.

Netvibes als vervanger iGoogle en Google Reader

Mijn collega cowboy Arvid Bux heeft op 14 maart op Dutch Cowboys een overzicht van verschillende apps en/of websites gemaakt waarmee je op de een of andere manier RSS feeds in je browser, naar je homepage, je blog of je smartphone kan parsen: Alternatieven voor Google Reader. Ik heb ze stuk voor stuk geprobeerd, maar de click kwam niet. Bij de een was het dit, bij de andere dat wat me niet beviel.

Van Feedly tot en met Totally me, via Currents, Newsblur, Flipboard, Pulse, Zite, Taptu en Bloglines. De laatste, een RSS neanderthaler die ik tien jaar geleden al gebruikte, lag me nog het best, maar ook weer net niet.

Tot ik aan Netvibes dacht, dat ik ooit als plugin op de website van BN DeStem gebruikte om allerlei feeds in een aangepast design op te hoesten. Het was Netvibes, dat al jaren geleden oogstrelende, stabiele en goed werkende plugins leverde.

Die account maar weer eens aangeslingerd en er mee gespeeld.

Bingo! Mooier en beter dan een paar jaar geleden.

Minpuntje: beetje steile leercurve, niet meteen gemakkelijk te doorgronden voor wie alleen maar zijn RSS feeds makkelijk en mooi wil zien. Maar als je even doorbijt wordt je beloond. Als het je niet veeluit maakt hoe het er uit ziet kun je het overigens snel en zonder gedoe aan de praat krijgen, maar ii piel nou eenmaal graag net zolang tot ik het mooi vind.

Hier het resultaat van mijn public page: netvibes.com/watchking.

Je kan ook pagina's en/of tabs maken die je alleen na inloggen ziet, met allerlei share mogelijkheden. En tuurlijk kun je alle sociale gedoetjes - Facebook, Twitter - ook op je dashboard plaatsen.

Netvibes: Aanradertje!

1373924e78ab4c4c85f294e52df6b1861f465e4cLeon Krijnen

Verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over defensie, fotografie, mensen, de zaterdag column en doet de techblog Interface. Maakt ook een serie over mooie Brabantse café's. Op Krijnen.Com publiceert hij vanaf 1995 van alles wat. Rijdt racefiets of een van zijn oldtimers, Dorus Dream, of de ouwe trouwe W 180.| Google + | Facebook | Twitter |

Reacties (8)

  • Jorinke Morren

  En hoe volg ik nu de publieke pagina netvibes.com/watchking via rss? Dan gaat niet toch? In Google Reader kon je zo mooi de streams van een ander volgen.

  Ik vind dat nergens terug. En al veel geprobeerd:
  feedly, theoldreader, newsblur, goodnoows, feedshow, tt-rss, feedhq, rssforward, pulse.me, wordpress reader, feedbooster, superfeedr, ...

  Vr 29 mrt 2013, 20:41 [reply]

 • @Jorinke : Tis me even niet duidelijk waarom ik de rss'es van iemand anders zou willen volgen, maar misschien mis ik iets. Aan de andere kant: is dat juist niet precies wat die public page bedoelt te doen? Of snap ik iets niet?

  Vr 29 mrt 2013, 21:47 [reply]

  • Jorinke Morren

  @Leon: In Google Reader kan je onder Folders and Tags een publieke stream maken. Onder Subscriptions wijs je Feeds toe aan zo'n publieke stream. En zo volg ik interesses van een aantal vriendinnen en vrienden. Zij 'houden voor mij het nieuws bij'.

  Dus als ik denk: wat heeft die Leon een goede smaak zeg! Nieuws dat hij interessant vindt/volgt mag allemaal aan mij doorgestuurd. Dan zou ik me abonneren op de rss van netvibes.com/watchking, zoals bij Google Reader kan. Voordeel: ik hoef me niet te abonneren per wat daar allemaal tevoorschijn komt. Leon is mijn samenvattend 'verslaggever'.

  En die stap, dat abonneren op jouw publieke stream, vind ik nergens meer. In al die genoemde voorbeelden niet. Want volg ik de rss van netvibes.com/watchking? Dan krijg ik het netvibes.com nieuws. En niet jouw publieke pagina.

  Za 30 mrt 2013, 01:19 [reply]

 • @Jorinke : Ah, nu begrijp ik wat je bedoelt. Zo heb ik Reader nooit gebruikt, maar inderdaad, mooi om iemand in commissie iets op te laten zoeken. Dat zal bij Netvibes ook wel kunnen, maar dan alleen tussen ingelogde Netvibers. Maar was dat bij Reader dan ook niet zo? Ik ga eens zoeken of de rss' en van de Netvibes niet ergens verborgen zijn, zoals ze dat vroeger bij YouTube ook waren. Be back later . . .

  Za 30 mrt 2013, 10:33 [reply]

 • @Jorinke : The Activities section lets you view all items that you have starred and check out the items starred by your friends and their status updates. Activities are composed of 3 different timelines:
  My private activity: timeline of your activities in Netvibes that you want to keep private for personal use (ex: starring some articles to read them later)
  My public activity: timeline of your activities in netvibes that you want to make public so you can share them with your friends.
  Friends activity: timeline of the activities made public by your friends.

  Zo 31 mrt 2013, 10:23 [reply]

  • Peter

  Is er ook een android app? De website mag dan wel 'responsive' zijn, maar de knopjes zijn zo gruwelijk klein dat het niet bruikbaar is.

  Zo 7 apr 2013, 22:29 [reply]

 • Maar ja, wat is een app? Volgens mij toch maar een een webpagina die als een apart dingetje geserveerd wordt.

  Maar goed, ga met je droid naar http://android.netvibes.com/

  of met je iPhone naar http://iphone.netvibes.com/login

  en log in met je NetVibes account . . .

  Geen kleine knopkes meer :-)

  Zo 7 apr 2013, 22:41 [reply]

 • Een leuk alternatief (van Nederlandse bodem!) is http://www.yourls.com. Je kunt met Yourls een eenvoudige startpagina aanmaken met zowel je favoriete links als RSS feeds.

  Di 6 aug 2013, 00:04 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines