Nederlandse ondernemers geven voorkeur aan .nl domeinnamen

Nederlandse ondernemers geven voorkeur aan .nl domeinnamen

Vorig artikel Volgend artikel

Zo'n drie kwart van de Nederlandse ondernemers heeft een website die eindigt op .nl. Zo blijkt uit recent onderzoek gehouden in opdracht van SIDN.

74 procent van de Nederlandse ondernemers geeft aan dat hun belangrijkste bedrijfswebsite eindigt op de extensie .nl. Van de ondernemers die van plan zijn een domeinnaam te registreren, geeft ook nog eens 79 procent aan de voorkeur te geven aan een .nl-extensie.

Groei

Het aantal domeinnaamextensies is de afgelopen jaren wereldwijd flink toegenomen. Maar dat is niet terug te zien in de voorkeuren van Nederlandse ondernemers.

Ondernemers die niet voor een .nl-domeinnaam kiezen, gebruiken meestal een .com-webadres (19%), doorgaans voor internationale toepassingen. Slechts een klein deel (7%) van de Nederlandse ondernemers kiest voor een andere extensie, denk hierbij aan .info, .eu of .nu.

Zakelijk

De .nl domeinextensie wordt door de meerderheid van de ondernemers gezien als het meest aansprekend voor zakelijk gebruik. Een website eindigend op. nl associeert men met ‘serieus’, ‘vertrouwd’, ‘veilig’, ‘lokaal’, ‘bekend’ en ‘fun’. De .com-extensie wordt vooral gezien als een grootzakelijk domein met een groot (internationaal) bereik.

Domeinnaam

Bij het kiezen van een zakelijke domeinnaam zijn drie aspecten van belang, zo blijkt uit het onderzoek: De vindbaarheid van de domeinnaam (88%), dat de naam makkelijk te onthouden is (88%) en dat deze een serieus en zakelijk imago weergeeft (81%).

Website

Uit het onderzoek blijkt niet alleen dat .nl de voorkeur van ondernemend Nederland geniet. Ook komt naar voren dat de meerderheid van de ondernemers (57%) verwacht dat het belang van een goede website zal blijven toenemen. 41 procent denkt dat dit gelijk zal blijven en slechts 2 procent verwacht dat het belang in de toekomst af zal nemen.

Infographic-nl-sidn
Via Dutch Network Group

[Afbeelding © Tottem Torro - Fotolia]

Meer content

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies