Online29.03.2012

Coolblue grote winnaar Thuiswinkel Awards


coolblue-grote-winnaar-thuiswinkel-award.jpg
coolblue-grote-winnaar-thuiswinkel-award.jpg

De Nationale Thuiswinkel Awards 2012 zijn uitgereikt! 24 Nederlandse webwinkels zijn onderscheiden als beste in hun categorie. De publieksprijzen XL werden uitgereikt aan 20 winnaars in 20 categorieën. Daarnaast werden met de Beste Starter, Beste Mobiele Webwinkel, de Beste Webwinkel Award en Cross Border E-Commerce Award vier vakprijzen uitgereikt.

In februari en begin maart vond het vooronderzoek plaats waarbij consumenten de mogelijkheid hadden alle deelnemende webwinkels te beoordelen. In maart brachten consumenten massaal hun stem uit op hun favoriete webwinkel. De winnaars zijn tot stand gekomen op basis van de kwalitatieve beoordeling in combinatie met het aantal stemmen van de consumenten.

Coolblue heeft drie Thuiswinkel Awards in de wacht weten te slepen. De online retailer nam de hoofdprijs in ontvangst, de vakprijs voor Beste Webwinkel. Hiermee versloeg de organisatie Bol.com, winnaar van de Thuiswinkel Awards in 2011 en de DeBijenkorf.nl. Daarnaast kon de organisatie ook de publieksprijzen in de categorie Consumentenelektronica en Telecom op haar naam schrijven. 

Met het winnen van de vakprijs voor Beste Webwinkel is Coolblue automatisch genomineerd voor de verkiezing van de European E-commerce Award in Barcelona. Hier zal de organisatie het opnemen tegen andere Europese webshops op 5 juni 2012.

Overige winnaars publieksprijzen XL per categorie : 

Q&A Research & Consultancy voerde in opdracht van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards het onafhankelijke consumentenonderzoek uit. Op basis hiervan kwamen in 20 categorieën winnaars van de Publieksprijzen XL uit de bus. Eerder deze maand werden de Awards voor de Publieksprijzen XS uitgereikt.

Baby en kind : simplycolors.nl
Boeken en tijdschriften : bol.com
Computer hard- en software : 123inkt.nl
Consumenten elektronica : coolblue.nl
Dieren en tuin : agradi.nl
Damesmode : wehkamp.nl
Films, games en muziek : bol.com
Financiële diensten : paypal.nl
Herenmode : neckermann.com
Hobby en cadeau : greetz.nl
Lingerie en ondermode : vente-exclusive.com
Persoonlijke verzorging en levensmiddelen : yvesrocher.nl
Reizen en vrije tijd : vakantieveilingen.nl
Schoenen : omoda.nl
Speelgoed : bol.com
Sport : futurumshop.nl
Telecom : coolblue.nl
Vergelijkingssites : zoover.nl
Warenhuizen : bol.com
Wonen : wehkamp.nl

Winnaars vakprijzen: Een deskundige vakjury met bekende deskundigen en vakgenoten die direct of indirect verbonden zijn aan de thuiswinkelbranche, hebben de winnaars van de vier vakprijzen geselecteerd.

Beste Webwinkel van Nederland 2012 : Coolblue.nl
Beste Mobiele Webwinkel 2012 : Greetz.nl
Beste Startende Webwinkel 2012 : Chocstar.nl
Cross Border E-Commerce Award 2012 : Intrastores.com