Online21.05.2009

Mediaminds aflevering #3


Omdat we MediaMinds, het online-radio initiatief van Jaap Stronks en Paul Vereijken, eigenlijk wel een goed initiatief vinden en omdat het gewoon weer eens lekker luisteren is, zullen we regelmatig aandacht geven aan de uitzendingen.

Vanavond is al weer de derde uitzending en praten ze met internetjournalist Arjan Dasselaar over de nieuwe semantische zoekmachine Wolfram Alpha. Aan Dasselaar vragen ze wat hij van deze nieuwe zoekmachine vindt en of Wolfram Alpha zoeken op het web écht makkelijker maakt.

Verder komt Claire Boonstra, partner bij SPRXMobile, aan het woord praten ze met haar over de Mobile Challenge van Rethinking Media en vragen ze haar naar de toekomst van het web op de mobiele telefoon. Welke content is daar geschikt voor? Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een mobiele site?

De uitzending wordt afgesloten met een gesprek met Paul Veugen. Zijn startup Usabilla moet zogenoemde usability testen makkelijker maken. Hoe werkt dat?

Zoals gebruikelijk valt MediaMinds op de donderdagavond te beluisteren van 20.00 uur tot 20.45 via www.mediaminds.fm of via WinAMP of iTunes. Alvast abonneren op de podcast? Hier de iTunes-link. Participatie via Twitter is uiteraard mogelijk via de hash-tag #mediaminds.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.