Online02.05.2007

Liever iDEAL


1178096787ideal.jpg
1178096787ideal.jpg

Het aantal online aankopen dat wordt betaald met iDEAL is het afgelopen jaar behoorlijk gestegen. In 2005 werd slechts 1% van de online aankopen ermee betaald, inmiddels is dit al gestegen naar 15%.

Door deze groei is het aantal internetbetalingen dat met creditcard wordt gedaan gezakt van 19% naar 13%. De voornaamste reden daarvan is veiligheid, iDEAL wordt door consumenten als veilger ervaren dan het online betalen met creditcard. 73% van online shoppers ziet iDEAL als veilig tot zeer veilig, 32% denkt hetzelfde over de creditcard. Dit alles is gebleken uit een onderzoek van Currence uitgevoerd door Blauw Research.

Behalve veiligheid worden ook de snelheid en het gemak van iDEAL ervaren als grote voordelen. Wat si er nou makkelijker dan een online aankoop direct te betalen via internetbankieren bij je eigen bank?

iDEAL blijft doorgroeien, in maart dit jaar waren er meer dan 1 miljoen transacties, in de laatste helft van 2006 waren dat er 3 miljoen. Dat is ook niet zo vreemd als je de waslijst aan webwinkels bekijkt waar er met iDEAL betaald kan worden.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.