Nieuws20.02.2016

VSS Unity is het nieuwe ruimteschip van Sir Richard Branson


Spectaculaire onthulling van SpaceShipTwo met Professor Stephen Hawking

Afgelopen week werd op het Mojave Air and Space Port in Californië de VSS Unity gepresenteerd. Niemand minder dan de Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking maakte in een speciale videoboodschap de naam VSS Unity voor SpaceShipTwo bekend.

VSS Unity is het nieuwe ruimteschip van Sir Richard Branson die met Virgin Galactic hiermee commerciële ‘ruimtevluchten’ wil aanbieden. Het ruimteschip is de opvolger van het in 2014 tijdens een testvlucht gecrashte toestel.

Virgin Galactic heeft ruim 4 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de VSS Unity. De volgende stap is dat de Virgin Galactic met het nieuwe ruimteschip eerst diverse testvluchten gaat uitvoeren. Bij succes zullen daadwerkelijk de eerste commerciële ruimtereizen worden aangeboden. De wereldwijde interesse is groot. Meer dan 700 mensen hebben al 225.000 euro betaald om de reis naar de ruimte te kunnen maken (waaronder Justin Bieber, Ashton Kutcher en Leonardo DiCaprio).

Samenwerking Land Rover en Virgin Galactic

Bij het onthullen was een hoofdrol weggelegd voor Land Rover. Land Rover werkt sinds april 2014 samen met Virgin Galactic. De Range Rover Autobiography met daarin Sir Richard Branson sleepte in een mooi schouwspel het 7,3 ton zware ruimtevaartuig naar zijn plek voor het oog van de internationale pers en enkele toekomstige astronauten van Virgin Galactic. Voor het onthullen van de 7.300 kilogram zware Virgin Galactic SpaceShipTwo werd een speciale trekhaak gemonteerd die het extra gewicht kon trekken. Verder was De Range Rover Autobiography die hiervoor werd gebruikt compleet standaard. Land Rover stelt ook een vloot auto’s ter beschikking voor het vervoeren van teamleden, passagiers en astronauten in Mojave.

We zijn echt serieus benieuwd wanneer de eerste commerciële ‘ruimtevluchten’ van dit ruimteschip worden aangekondigd!

VSS Unity
VSS Unity
Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.