Nieuws24.01.2015

In Silicon Valley wordt gevochten om Australische Whizzkid


15-jarige Ben Pasternak ontwikkelde app die 500.000 keer gedownload werd

Ben Pasternak is een 15-jarige Australische jongen waar nu door enkele tech-bedrijven om wordt gevochten. De Australiër heeft een app gebouwd voor de iPhone die nu een flink aantal downloads heeft in de App Store. Het spel ‘Impossible Rush‘ is namelijk al meer dan 500.000 keer gedownload. Dit succes is ook enkele grote bedrijven in Silicon Valley niet ontgaan. Zowel Facebook, Google en Twitter hebben de jongen uitgenodigd om stage te komen lopen bij hun bedrijf.

Ben Pasternak ontwikkelde de succesvolle app samen met een jongen in de Verenigde Staten. Tijdens een uur dat hij zich verveelde op school is het idee voor de app ontstaan.

De jonge ondernemer zegt nog aan geeneen bedrijf toe, hij gaat nu eerst langs alle bedrijven die hem hebben uitgenodigd. Hij zegt zelf dat hij zijn toekomst erg belangrijk vindt en daar ook aan denkt bij het maken van zijn keuze.

Niet voor het geld

Wat erg bijzonder is aan het Australische kind is dat hij het (nog) niet voor het geld doet. Hij zegt dat hij het vooral heel belangrijk vind dat hij met zijn apps het leven van mensen gewoon wat gemakkelijker kan maken. Het geeft volgens hem geen fijn gevoel dat dat mensen jouw creatie gebruiken.

Silicon Valley

Pasternak is nu samen met zijn familie aan het reizen door Silicon Valley om bij alle bedrijven langs te gaan. Hij is ook uitgenodigd voor een event waar allemaal High School studenten zijn uitgenodigd van over de hele wereld die een nieuw product moeten creëren in 36 uur. Ben Pasternak is een van de twintig studenten die van buiten de V.S. is uitgenodigd voor deze uitdaging.

Duidelijke ambities

Een van de organisatoren van het event vertelt dat Ben Pasternak een jonge ondernemer is met hele duidelijke ambities. De organisatoren van het evenement waren ook erg onder de indruk van zijn andere app ‘One’. Ze hadden ook niet verwacht dat het door een tiener van 15 was gemaakt.

‘One’

De app ‘
One‘ is een applicatie die alles van jouw sociale netwerken samenvoegt op een platform. Je kan vanaf hier al je sociale kanalen in de gaten houden en bijwerken. Zo hoef je niet steeds van app naar app te switchen.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.