Nieuws31.05.2016

De DC Daily van 31 mei 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 31 mei 2016.

Haatboodschappen binnen 24 uur verwijderen?

De Europese Commissie heeft dinsdag samen met Google, Microsoft, YouTube en Facebook een Europese gedragscode ontwikkeld die moet helpen bij het bestrijden van illegale vormen van haatzaaierij op internet. Deze vier bedrijven willen geweld verbieden en binnen 24 uur behandelen en verwijderen. De bedrijven beloven ook dat ze zullen communiceren dat dit soort uitingen in strijd zijn met de regels.

haatboodschappen
haatboodschappen

Zuid-Afrikaanse brandweermannen zingend op weg naar bosbranden

Deze Zuid-Afrikaanse brandweermannen zijn net aangekomen op Edmonton Airport in Canada. Ze zijn onderweg naar de hevige natuurbranden waar Canada mee kampt. Met 300 man bieden ze Canada wat extra hulp én gezelligheid. Bekijk hier de video waarop ze helemaal los gaan!

brandweermannen-canada-bosbranden-zingen
brandweermannen-canada-bosbranden-zingen

Woensdag 1 juni: grote manifestatie Schiphol

Woensdag houdt het personeel van Schiphol een grote manifestatie. Er zullen zo’n 500 beveiligers, bagage- en vrachtafhandelaars, cabinemedewerkers en schoonmakers meelopen met een mars van Schiphol Plaza naar het hoofdkantoor van de luchthaven. Met deze actie willen ze aandacht vragen voor de verslechterende arbeidsvoorwaarden en groeiende werkdruk op vliegvelden. Ook op 33 andere grote luchthavens wordt er actie gevoerd.

schiphol
schiphol

De Bijbel vertaald in emoji’s

Een van de meest vertaalde werken uit de geschiedenis heeft een 21e eeuwse update gekregen. De Bijbel is vertaald in emoji’s. Lees hier meer over de Bijbel in emoji’s!

China blokkeert Tumblr

Internetgebruikers in China hebben geen toegang meer tot blogdienst Tumblr. Er is nog geen reden gegeven waarom de site, eigendom van Yahoo, uit de lucht is gehaald. Het is niet ongebruikelijk dat er sites in China offline gehaald worden. Twitter en Facebook zijn al langer onbereikbaar vanuit China en de sites van Time en The Economist zijn dit jaar ook al offline gehaald.

Mogelijk heeft het iets te maken met de recent ontdekte hack uit 2013.

tumblr-china
tumblr-china

Grappig: veel te lange spijkerbroek gaat viral

George Rigall uit Leicester ontving wel een hele bijzondere spijkerbroek van Asos. Hij bestelde een gewone maat 32, maar hij kreeg een broek met hele lange broekspijpen. De foto die hij op Twitter zette heeft al meer dan 41.000 likes en er wordt hard gelachen op het internet.